ТЦК можна ліквідувати хоч завтра: у ЗСУ сказали, що для цього потрібно

Павло Кішкар, підполковник та старший офіцер командування Сухопутних військ України, запропонував радикальні зміни в системі мобілізації та демобілізації.

В інтерв’ю на каналі “Апостроф TV” він підкреслив, що ефективна демобілізація безпосередньо залежить від якісного проведення мобілізації.

Кішкар окреслив кілька кроків для поліпшення ситуації. Він пропонує встановити чесний та відкритий діалог з суспільством щодо мобілізації, дозволити командирам особисто набирати військовослужбовців до своїх підрозділів та впровадити систему переходів між різними військовими частинами.

Офіцер наголосив на важливості фокусування на якості, а не на кількості при комплектуванні армії. За його словами, нинішня система, де призовники через ТЦК потрапляють у невідомість, настільки лякає людей, що вони готові залишити країну.

Кішкар також звернув увагу на проблему спілкування з українцями за кордоном. Він зазначив, що сотні українців у Чехії бажають приєднатися до ЗСУ, але лише за умови прозорості — коли вони знають свого командира, посаду та необхідні навички.

Крім того, він запропонував збільшити кількість міжнародних підрозділів. На його думку, реалізація цих змін може зробити ТЦК непотрібними вже найближчим часом.

“Моє нестандартне мислення дозволяє мені сказати, що ТЦК можна ліквідувати вже завтра. Якщо ви впровадите цю систему, вони просто стануть зайвими”, — підсумував Павло Кішкар.

Романчук Микола

Recent Posts

Пєсков сказав, чи спричинить «навала» українських дронів ядерну відповідь РФ

Міноборони країни-агресора РФ повідомляло, що протягом минулих вихідних над регіонами Росії сили протиповітряної оборони нібито…

3 хв. ago

Накопичували до опалювального сезону: РФ могла підготуватися до масштабних ударів по Україні

Російські окупанти не припиняють атакувати мирні міста України за допомогою різного озброєння. Йдеться, зокрема, і про дрони-камікадзе…

6 хв. ago

Побив поліціянтку підтяжками для штанів: українець “відзначився” у жіночий вбиральні в Німеччині

У Німеччині на вокзалі Дортмунда "відзначився" 49-річний українець. Він пробрався у жіночий туалет, а коли…

10 хв. ago

Пенсіонерам “заморозять” виплати: у жовтні терміново треба звернутись до ПФУ

Деяким пенсіонерам та внутрішньо переміщеним особам (ВПО) необхідно звернути увагу на важливу процедуру (верифікацію особи),…

13 хв. ago

У ТЦК на Одещині повістки українцям роздавав агент ФСБ Росії: подробиці

Працівники ДБР у співпраці з СБУ затримали та повідомили підозру колишньому співробітнику колонії, який працював на загарбників…

31 хв. ago

Жінка попросила подвійну зарплату під час співбесіди: що сталося далі

Користувачі соцмереж похвалили жінку за те, що на співбесіді вона зажадала подвоїти пропоновану зарплату, після…

34 хв. ago