Пенсіонери отримають потужну фінансову підтримку: таких грошей ще не бачили

Починаючи з середини жовтня, у дев’яти регіонах України стартує спеціальна ініціатива підтримки для надання допомоги різним уразливим групам.

Конкретні подробиці щодо категорій, які мають право на цю програму, буде оголошено після 15 жовтня.

За даними «Факти», гаряча лінія Червоного Хреста роз’яснила види додаткової підтримки, доступної пенсіонерам, та процес доступу до цієї допомоги.

Щомісяця допомогу отримують різні групи — один місяць може бути присвячений людям з обмеженими можливостями, а інший може надавати пріоритет внутрішньо переміщеним особам або тим, чиє майно було пошкоджено внаслідок війни.

Зимова програма фінансової підтримки буде доступна в наступних регіонах:

Вінниця.

Херсон.

Суми.

Донецьк.

Дніпропетровськ (тільки для Павлограда).

Чернігів.

Харків.

Одеса.

Миколаїв.

Ця програма не буде реалізована у всіх областях, але буде спеціально орієнтована на прифронтові та прикордонні громади. Очікується, що реєстрація на допомогу розпочнеться у середині жовтня.

Виплати. Фото: скріншот YouTubе

Місцеві адміністрації визначать категорії вразливості та складуть списки осіб, які мають право на допомогу. Червоний Хрест потім співпрацюватиме з цими списками, щоб зв’язатися з потенційними одержувачами для реєстрації.

Важливо, що особи не можуть самостійно зареєструватися для отримання допомоги через гарячу лінію або у відділеннях Червоного Хреста; списки будуть створені автоматично за допомогою даних відповідних органів.

Фінансова допомога, яка видаватиметься з середини жовтня, становитиме від 11 600 до 21 000 грн залежно від розміру сім’ї та категорії вразливості. Більш детальну інформацію про специфіку виплат буде розкрито ближче до 15 жовтня.

В даний час пенсіонери можуть отримати лише продуктові набори та засоби гігієни. Щоб дізнатися про доступну допомогу у своєму районі, їм слід звернутися на гарячу лінію.

Крім того, наразі фінансова допомога доступна в деяких населених пунктах Сум та Харкова, які зазнали обстрілів.

У Черкаській області допомога надається особам віком 65 років та старше. Внутрішньо переміщені особи у більшості регіонів можуть отримати одноразову гуманітарну допомогу.

Продовольчі набори розподіляються серед людей з обмеженими можливостями 1 та 2 груп, а також серед тих, чиї будинки були пошкоджені чи зруйновані внаслідок війни.

Сім’ї загиблих солдатів також мають право на допомогу. У прифронтових районах продуктові набори надаються багатодітним сім’ям та одиноким батькам.

Романчук Микола

Recent Posts

Штраф 850 грн: за похід у гості без запрошення тепер карають

На Тернопільщині на 850 гривень оштрафували чоловіка, бо він прийшов у гості без запрошення. Про це повідомляє інформаційний портал…

3 хв. ago

Українці бояться девальвації гривні. Банки поставили новий рекорд із завезення готівкового долара

Українські банки різко збільшили завезення готівкової інвалюти в країну, повідомив Нацбанк. За 8 місяців 2024…

12 хв. ago

ЦАХАЛ почав наземне вторгнення на півдні Лівану: ізраїльська бронетехніка перетнула кордон з Ліваном

Ізраїль, користуючись моментом, коли майже все керівництво Хезболли знищено, а сама терористична організація перебуває в…

20 хв. ago

Вчені створили мінісканер для діагностики артриту та діабету

Вчені розробили новий мініатюрний сканер, який допоможе у діагностуванні артриту та діабету. Як пише Sky News, крихітний сканер…

31 хв. ago

Цукерберг назвав пристрій, який стане гаджетом №1 до 2030 року

Марк Цукерберг, творець Фейсбуку, у свіжому інтерв'ю заявив, що смарт-окуляри стануть головним споживчим пристроєм до 2030 року.…

40 хв. ago

З ТЦК жарти погані: українці, які не оновили дані, тепер у розшуку поліції

В Україні військовозобов'язані, які не оновили дані військового обліку або не мають документів військового обліку,…

48 хв. ago