Гості постукають у будинок кожного: перевірки та величезні штрафи “закошмарять” українців

В Україні споживачів попереджають про можливі штрафи за фальсифікацію лічильників комунальних послуг, особливо у зв’язку з тим, що наразі проводяться перевірки газового обладнання та лічильників.

Нещодавній випадок у Запоріжжі наочно демонструє наслідки таких порушень. Після перевірки, проведеної «Запоріжгазом», споживача було оштрафовано на 99 289,35 грн за фальсифікацію лічильників та додаткову невраховану витрату «блакитного палива». Суд також зобов’язав особу сплатити 3000 грн судових витрат, а справа розглядалася за його відсутності.

Проблема виникла, коли інспектори виявили, що на газовому лічильнику відсутня заглушка, що змусило їх уявити, що споживач втрутився в роботу приладу, щоб сфальсифікувати свідчення.

Перевірка газу у будинку, фото: youtube.com

Лічильник було відправлено на експертизу, і було встановлено, що доступ до лічильного механізму лічильника міг дозволити споживачеві зупинити прилад, що призвело до неврахованого споживання газу.

Ця справа є попередженням усім споживачам: будь-яке фальсифікування приладів обліку, навіть незначне, може призвести до суттєвих штрафів та судового розгляду.

Щоб уникнути подібних штрафів, дуже важливо переконатись, що всі лічильники комунальних послуг перебувають у належному робочому стані.

Романчук Микола

Recent Posts

Українці можуть отримувати пенсію у спадок: що для цього потрібно

Спадкоємці померлого пенсіонера можуть претендувати на невиплачену пенсію та допомогу на поховання. Для отримання цих…

2 хв. ago

Учені вперше в історії зазирнули в “пащу” вулкана: що вони там побачили (фото)

Історія Землі налічує понад 4,5 мільярда років і нам все ще багато невідомо про нашу…

4 хв. ago

У МОН розповіли, скільки отримують вихователі в дитячих садках

В Україні може виникнути дефіцит співробітників у сфері дошкільної освіти. Українські абітурієнти не охоче вступають на відповідні…

7 хв. ago

Відмивання коштів Європарламенту: у Франції розпочався резонансний судовий процес

У Парижі розпочинається судовий процес проти Марін Ле Пен, пише france24. Її та інших членів партії «Національне об'єднання» звинувачують у…

9 хв. ago

Магнітні бурі, прогноз на три дні: чого очікувати від сонячної активності 30 вересня – 2 жовтня

Прогноз сонячної та геомагнітної активності на 30 вересня – 2 жовтня 2024 року опублікував Центр прогнозування космічної погоди Національного…

12 хв. ago

Стало відомо, в яких регіонах взимку буде найскладніша ситуація з світлом

Енергетична система України суттєво постраждала внаслідок масованих атак Росії, що призведе до значного дефіциту електроенергії взимку,…

13 хв. ago