Мобілізація пенсіонерів: чи беруть до армії колишніх поліцейських

Під час загальної мобілізації на військову службу можуть залучити певну категорію осіб. Це стосується й правоохоронців, які вже вийшли на пенсію.

Голова підкомітету з державної безпеки, оборони та оборонних інновацій Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський підкреслює, що це питання є маніпулятивним. Пише Українське радіо.

Згідно з чинним законодавством України, жодних обмежень на мобілізацію колишніх працівників правоохоронних органів немає. Це означає, якщо поліціянт вийшов на пенсію в 40-45 років після служби, його можуть мобілізувати на загальних підставах.

За словами Веніславського, їх усіх переводять зі спеціального обліку на загальний військовий облік.

“Якщо поліцейський за станом здоров’я визнається придатним до військової служби, то він підлягає мобілізації на загальних засадах”, — каже він.

Нагадуємо, що у законі “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку” відбулись певні зміни щодо мобілізації поліцейських. Вони повинні перейти зі спеціального обліку на загально військовий облік, але це не прирівнюється до їх мобілізації.

Згідно з документом, працівники Національної поліції не можуть отримати відстрочку від призову, але для них є функція бронювання.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

44 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

45 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

47 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

57 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

59 хв. ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

1 годину ago