Полювання починається: коли і кого ТЦК покарають штрафами першими

В Україні перші штрафи за неоновлення військово-облікових даних можуть бути накладені на громадян вже у другій половині серпня або на початку вересня поточного року.

Про це повідомив адвокат Роман Сімутін, пише ТСН.ua.

Як відомо, можливість оновити дані у військовозобов’язаних є і після 16 липня, однак є загроза штрафних фінансових санкцій. За словами юриста, перші адмінпостанови про штрафи у розмірі 17 тис. – 25,5 тис. грн за ігнорування оновлення даних, ймовірно, випишуть через місяць.

“Наприкінці серпня, десь після 20 числа. Якщо комусь вже відправили повістки після 16 липня, то в кінці серпня можна очікувати перші постанови (тим, хто порушує чинне мобілізаційне законодавство – Ред)”, – повідомив фахівець.

Також він припустив, що першими з тих, хто може отримати повістки після військово-лікарської комісії у серпні, стануть ті військовозобов’язані, які оновили дані, проте не мають ані відтермінування, ані бронювання.

“Отримають повістки не всі. Дані оновили більше 4 мільйонів 600 тисяч військовозобов’язаних. Половина може мати відстрочки, інвалідність, трьох дітей. У певної кількості є бронювання. Залишається близько 1,5 мільйонів, які нібито не мають ніяких підстав. Не виключено, що тим, хто не має відстрочки та бронювання – їм прийдуть повістки”, – пояснив юрист.

Якщо людина проігнорувала вимогу з оновлення даних, і в реєстрі “Оберіг” будуть відсутні відомості щодо неї, працівники Терцентрів комплектування та соціальної підтримки будуть “піднімати” паперові справи та виписуватимуть повістки вручну.

Водночас, такого громадянина можуть виявити і на блокпосту, додав Роман Сімутін.

Ольга Степанова

Recent Posts

Стало відомо, коли червоні магнітні бурі припинять лупити по Землі

У п'ятницю, 20 вересня триває магнітна буря силою у сім балів. Геомагнітний шторм червоного рівня небезпечності, що…

3 хв. ago

“Показники зростають з місяця в місяць”: в Україні набирає обертів добровільна мобілізація

Щомісяця в Україні добровільно мобілізуються в середньому 6,5 тисяч громадян. Про це 20 вересня заявив Уповноважений представник Міністерства оборони…

12 хв. ago

Красива губернаторка: чиновниця змусила шістдесят підлеглих займатися з нею коханням

Китайська 52-річна чиновниця Чжун Ян, сумно відома тим, що мала 58 коханців, виявилася корупціонеркою і загриміла за…

21 хв. ago

F-16 розбився через уламки ракети РФ: аналітики отримали нові дані про авіакатастрофу

Американський винищувач F-16 міг втратити керування через уламки російської ракети, які пошкодили двигун і систему керування.…

29 хв. ago

Учені через 5 років знайшли епіцентр поширення COVID-19: названо всіх “підозрюваних”

Поки у світі поширюється новий варіант COVID, вчені провели детальний аналіз генетичного матеріалу, взятого за допомогою…

39 хв. ago

Мобілізація в Україні — чи може отримати відстрочку 50-річний студент

В Україні немає вікових обмежень для отримання освіти. Тому навіть 50-річний або старший студент може мати…

49 хв. ago