Пенні Пріцкер: Україна годує 400 млн людей у ​​світі

Сьогодні сільське господарство України годує 400 мільйонів людей у ​​світі. Країна може збільшити цю цифру до 600 мільйонів.

Сьогодні сільське господарство України годує 400 мільйонів людей у ​​світі. Країна може збільшити цю цифру до 600 мільйонів.

Про це під час брифінгу у Києві, 29 липня, розповіла спеціальний представник США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер , пише «Інтерфакс-Україна».

У спецпредставника поцікавилися, які сектори економіки України потребують інвестування зараз.

Відповідаючи, Пріцкер наголосила на кількох сферах, які мають перспективні можливості. Зокрема, сюди вона зарахувала сільське господарство.

«Сільське господарство України годує 400 мільйонів людей у ​​світі, і вона має можливість годувати 600 мільйонів. Це величезні можливості, і тепер, коли Чорне море функціонує, ви бачите величезний експорт не лише сільськогосподарської продукції, а й металів, що також допомогло збільшити доходи держави та сприяло зростанню економіки», – сказала спецпредставниця.

Також до сфер, які мають можливості для розвитку, Пріцкер віднесла енергетичний сектор, будівництво, транспорт та логістику, технології та оборонну промисловість.

Крім того, за словами урядовця, ще однією галуззю, яка відкриває великі можливості в Україні, є критичні мінерали.

Під час брифінгу Пріцкер також сказала, що компанії США у сфері оборони вже мають з Україною 4-5 угод, які або вже закриті, або перебувають у процесі реалізації з виробництва різних видів боєприпасів та надання послуг.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Кабмін пропонує почати розпродаж державних університетів та їх майна

Кабінет Міністрів пропонує можливість приватизації державних університетів і їхнього майна. Ці зміни закладені в законопроєкті…

1 хв. ago

Експерти назвали 10 популярних автомобілів, які не проїдуть без ламання навіть 160 тисяч км

Придбання автомобіля є серйозним фінансовим рішенням, особливо в умовах війни та постійного зростання цін. Надійність…

3 хв. ago

Українські біженці сплатили понад 205 мільйонів євро податків у Литві за два роки

З початку повномасштабної війни, яку розпочала Росія, українці, що переїхали до Литви, активно сприяють економічному розвитку…

4 хв. ago

У британських поїздах заборонили додатки для знайомств

Один із найбільших залізничних операторів Великої Британії Northern вирішив обмежити можливість своїм пасажирам користуватися в…

27 хв. ago

8-річна дівчинка викрала позашляховик батьків: її знайшли за 30 км від дому (відео)

У Бетфорді в штаті Огайо в США 8-річна дівчинка викрала позашляховик батьків і поїхала за…

29 хв. ago

Може не дожити до 70-річчя: у тяжкохворого Брюса Вілліса погіршився стан здоров’я

У знаменитого американського актора, зірки "Міцного горішка" Брюса Вілліса, в якого виявили лобно-скроневу деменцію, погіршився стан здоров'я.…

53 хв. ago