Пенні Пріцкер: Україна годує 400 млн людей у ​​світі

Сьогодні сільське господарство України годує 400 мільйонів людей у ​​світі. Країна може збільшити цю цифру до 600 мільйонів.

Сьогодні сільське господарство України годує 400 мільйонів людей у ​​світі. Країна може збільшити цю цифру до 600 мільйонів.

Про це під час брифінгу у Києві, 29 липня, розповіла спеціальний представник США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер , пише «Інтерфакс-Україна».

У спецпредставника поцікавилися, які сектори економіки України потребують інвестування зараз.

Відповідаючи, Пріцкер наголосила на кількох сферах, які мають перспективні можливості. Зокрема, сюди вона зарахувала сільське господарство.

«Сільське господарство України годує 400 мільйонів людей у ​​світі, і вона має можливість годувати 600 мільйонів. Це величезні можливості, і тепер, коли Чорне море функціонує, ви бачите величезний експорт не лише сільськогосподарської продукції, а й металів, що також допомогло збільшити доходи держави та сприяло зростанню економіки», – сказала спецпредставниця.

Також до сфер, які мають можливості для розвитку, Пріцкер віднесла енергетичний сектор, будівництво, транспорт та логістику, технології та оборонну промисловість.

Крім того, за словами урядовця, ще однією галуззю, яка відкриває великі можливості в Україні, є критичні мінерали.

Під час брифінгу Пріцкер також сказала, що компанії США у сфері оборони вже мають з Україною 4-5 угод, які або вже закриті, або перебувають у процесі реалізації з виробництва різних видів боєприпасів та надання послуг.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Просив мобілізувати до ЗСУ: в Тернополі п’яний чоловік “штурмував” ТЦК

У Тернополі нетверезий чоловік, який має відстрочку від служби, намагався "штурмувати" територіальний центр комплектування (ТЦК) та вимагав,…

22 секунди ago

У Китаї виявили новий вірус, який вражає мозок

Вчені виявили в Китаї новий вірус, що передається кліщами, який може заражати людей. У деяких випадках він…

9 хв. ago

“Повинні рости у ненависті”: український політик закликав заборонити дітям виїзд із країни

Виїзд за кордон українських дітей треба заборонити. Вони не повинні чути польську чи німецьку мови,…

29 хв. ago

Україна посіла сьоме місце в медальному заліку Паралімпіади-2024

У неділю, 8 вересня, збірна України завершила виступи на Паралімпійських іграх-2024 в Парижі. За 11 змагальних днів у столиці Франції наші паралімпійці завоювали 82 медалі: 22 золоті, 28 срібних та…

41 хв. ago

У Карпатах вдарили приморозки, температура опустилася нижче нуля

У горах Буковини вже вдарили приморозки: температура опустилася до мінус трьох градусів морозу. Світлини морозного…

50 хв. ago

Між Путіним та Лукашенком назріває конфлікт через російські дрони в Білорусі

Через розпорядження самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка збивати у повітряному просторі Білорусі безпілотники, чиї б…

59 хв. ago