Нове подорожчання не за горами: Водоканали почали дружно “нити” про штучно занижені тарифи

Борги водоканалів України обчислюються мільярдами гривень, а причина цього – штучне утримання тарифів для населення. Про це йдеться на facebook-сторінці КП “Ірпіньводоканал”.

Фахівці комунального підприємства заявили, що з 1 січня 2022 року тарифи на воду та каналізацію для населення не змінювалися. Багато складових сильно подорожчали, зокрема, електроенергія на 103,1%, оплата праці – на 33,4%, дизпаливо – на 80,4%.

Вода з крана, кадр з відео

В результаті водоканал недоотримав із тарифів майже 31,5 мільйона гривень. Крім того, не всі споживачі платять за воду, накопичилося боргів на понад 41 мільйон гривень.

В “Ірпіньводоканалі” наголосили, що аналогічна ситуація спостерігається у багатьох інших профільних підприємствах по всій Україні.

На жаль, така ситуація є спільною для багатьох водоканалів України. Нині загальний борг профільних КП через невідповідність витрат до тарифів рахують мільярдами гривень“, – йдеться у повідомленні.

Тарифи на воду. Фото: скрін youtube

Варто нагадати, що українські водоканали вже неодноразово вимагали підвищити тарифи для побутових споживачів до економічно обґрунтованого рівня. Поки що це питання “на паузі”, але лише у великих містах.

Водночас влада невеликих населених пунктів має право самостійно регулювати деякі тарифи, тому плата за воду для деяких українців збільшується.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

1 годину ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

1 годину ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

1 годину ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

1 годину ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

1 годину ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

1 годину ago