Нове подорожчання не за горами: Водоканали почали дружно “нити” про штучно занижені тарифи

Борги водоканалів України обчислюються мільярдами гривень, а причина цього – штучне утримання тарифів для населення. Про це йдеться на facebook-сторінці КП “Ірпіньводоканал”.

Фахівці комунального підприємства заявили, що з 1 січня 2022 року тарифи на воду та каналізацію для населення не змінювалися. Багато складових сильно подорожчали, зокрема, електроенергія на 103,1%, оплата праці – на 33,4%, дизпаливо – на 80,4%.

Вода з крана, кадр з відео

В результаті водоканал недоотримав із тарифів майже 31,5 мільйона гривень. Крім того, не всі споживачі платять за воду, накопичилося боргів на понад 41 мільйон гривень.

В “Ірпіньводоканалі” наголосили, що аналогічна ситуація спостерігається у багатьох інших профільних підприємствах по всій Україні.

На жаль, така ситуація є спільною для багатьох водоканалів України. Нині загальний борг профільних КП через невідповідність витрат до тарифів рахують мільярдами гривень“, – йдеться у повідомленні.

Тарифи на воду. Фото: скрін youtube

Варто нагадати, що українські водоканали вже неодноразово вимагали підвищити тарифи для побутових споживачів до економічно обґрунтованого рівня. Поки що це питання “на паузі”, але лише у великих містах.

Водночас влада невеликих населених пунктів має право самостійно регулювати деякі тарифи, тому плата за воду для деяких українців збільшується.

Ольга Степанова

Recent Posts

Просив мобілізувати до ЗСУ: в Тернополі п’яний чоловік “штурмував” ТЦК

У Тернополі нетверезий чоловік, який має відстрочку від служби, намагався "штурмувати" територіальний центр комплектування (ТЦК) та вимагав,…

4 хв. ago

У Китаї виявили новий вірус, який вражає мозок

Вчені виявили в Китаї новий вірус, що передається кліщами, який може заражати людей. У деяких випадках він…

13 хв. ago

“Повинні рости у ненависті”: український політик закликав заборонити дітям виїзд із країни

Виїзд за кордон українських дітей треба заборонити. Вони не повинні чути польську чи німецьку мови,…

33 хв. ago

Україна посіла сьоме місце в медальному заліку Паралімпіади-2024

У неділю, 8 вересня, збірна України завершила виступи на Паралімпійських іграх-2024 в Парижі. За 11 змагальних днів у столиці Франції наші паралімпійці завоювали 82 медалі: 22 золоті, 28 срібних та…

45 хв. ago

У Карпатах вдарили приморозки, температура опустилася нижче нуля

У горах Буковини вже вдарили приморозки: температура опустилася до мінус трьох градусів морозу. Світлини морозного…

54 хв. ago

Між Путіним та Лукашенком назріває конфлікт через російські дрони в Білорусі

Через розпорядження самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка збивати у повітряному просторі Білорусі безпілотники, чиї б…

1 годину ago