Розплата за світло: з кожної квартири та будинку здеруть по 3-4 тисячі доларів

Ситуація з електроенергією в Україні є дуже складною. Практично щоденні ракетні обстріли та атаки російських БПЛА на інфраструктуру України призвели до того, що практично щохвилини енергетична система України перебуває у дефіциті. Зрозуміло, всі громадяни України розраховують на те, що з дня на день уряд та енергетики вирішать ситуацію. Однак усі експерти в один голос стверджують, що лише початок великих енергетичних проблем для кожної середньої української родини.

Докладніше про те, що з кожної квартири та будинку здеруть по 3-4 тисячі доларів, читайте у нашому матеріалі.

Нещодавно директор асоціації “Енергоефективні міста України” в ефірі одного регіонального телеканалу заявив, що кожна сім’я повинна буде виділити по 3-4 тисячі доларів на забезпечення безперебійного електропостачання свого житла.

Йдеться про сонячні батареї на дахах будинків, невелика внутрішньоквартирна батарея розміром від 7-10 кВт/год, яка буде підключена до розумного інвертора, який купуватиме і накопичуватиме електроенергію в моменти, коли електроенергія буде дешева. Експерт упевнений, що це обладнання для накопичення та видачі дешевої електроенергії має бути в кожній родині поряд із пральними машинками та холодильниками.

При цьому всі майбутні архітектурні рішення та інновації, які будуть введені в Україні надалі, мають передбачати наявність та встановлення такого обладнання.

Експерт підтвердив те, що це буде додатковими фінансовими витратами, які ляжуть на плечі кожного українця, однак це є загальноєвропейська практика, і російські окупанти підштовхують Україну для переходу на подібний режим енергоспоживання.

Фахівець також заявив, що українці десятиліттями не доплачували за електроенергію, і тарифи, які були встановлені раніше, покривали витрати на транспортування електрики. Також експерт нагадав про те, що рік у рік фахівці попереджали українців про те, що не потрібно встановлювати у свої житла електрообладнання, наприклад бойлери або системи автономного опалення, оскільки це все створює додаткове навантаження на електросистему, яке передано нам Радянським Союзом і не розрахована на велику кількість споживання електромереж.

Романчук Микола

Recent Posts

Росіяни проникають у тил ЗСУ через підземні тунелі — Newsweek

Російські окупанти риють підземні тунелі, щоб проникнути за лінію фронту в Україні та атакувати позиції ЗСУ…

11 хв. ago

Піхота пройшла 1 км: ЗС РФ перерізали одну з доріг під Покровськом, — Bild (карта)

Підрозділи ЗС РФ зуміли просунутись вперед на Покровському напрямку, діставшись до однієї з другорядних доріг в…

12 хв. ago

Кабмін змінив порядок бронювання під час мобілізації – Умєрову додали повноважень

Уряд на засіданні 2 липня вніс зміни до Порядку бронювання військовозобов’язаних за органами державної влади, іншими державними…

15 хв. ago

Російські підводні човни проводять незаконні операції в Ірландському морі – Telegraph

Російські підводні човни проводили секретні операції в Ірландському морі і Збройні сили Великої Британії перейшли…

17 хв. ago

Енергетичний сектор України зазнав майже $57 млрд збитків під час війни – МВФ

З початку повномасштабного вторгнення український енергетичний сектор зазнав понад $56 млрд збитків. Про це йдеться у звіті…

18 хв. ago

Принцеса Анна поділилася першою заявою після струсу мозку

Принцеса Анна поділилася своїм першим повідомленням після того, як її виписали з лікарні, де вона…

2 години ago