Новини

“Ви їх проїли”: українцям треба купити обладнання на $3-4 тис, щоб мати світло, — експерт

Українці десятиліттями не доплачували за електроенергію, тому тепер доведеться купувати дороге обладнання, щоб забезпечити себе електрикою під час відключення світла. Його загальна вартість складе приблизно $3000-4000.

Про це заявив виконавчий директор Асоціації “Енергоефективні міста України” Святослав Павлюк у програмі “Говорить великий Львів”. Він сказав, що потрібно купувати невелику батарею, яка буде працювати з аналізатором.

Прилад буде моніторити вартість електроенергії в конкретний момент та закуповувати її по вигідних цінах. Електрика буде накопичуватись та використовуватись під час відключення світла. Експерт вважає, що це цілком реально для українців і навіть необхідно, бо такою є загальноєвропейська практика.

Павлюк впевнений, що зовсім скоро накопичувачі електроенергії будуть стоять у кожному домогосподарстві. Вони стануть такими ж звичайними приладами як сьогодні холодильники чи пральні машини.

“Так, це додаткові витрати. Так, це буде коштувати 3-4 тисячі доларів на квартиру. Це ті витрати, котрі очікуються”, ― сказав Павлюк.

Він також зробив гучну заяву стосовно того, що українці “проїли” гроші, недоплачуючи за електроенергію. Саме тому їм тепер доведеться одноразово викласти велику суму.

“Я б сказав українським споживачам так. Те, що ви недоплачували за електроенергію всі минулі роки, а ви недоплачували десятиліття. Тому що тариф 1,40, тариф 2,40 ― він не покривав вартості електроенергії взагалі. Тобто там була лише вартість доставки. От вважайте, що ви складали гроші в банку, і тепер їх треба залпом заплатити за нову систему енергопостачання. Я знаю, що я отримаю мільйон хейту, я знаю, що грошей немає, але ви їх проїли”, ― сказав Павлюк.

На цю заяву відреагував засновник ГО “Спілка споживачів комунальних послуг” Олег Попенко. Він написав, що “давно не чув такої дичини”.

“Коли працюєш менеджером по продажу обладнання, розповідаєш про себе як експерта з енергоефективності, але тебе запросили на ефір, і понеслось. Такої дичини, я давно не чув”, ― написав Попенко.

Звичайні українці теж не в захваті від сказаного Павлюком. Коментатори цікавляться, чому експерт не сказав, як робітникам недоплачували зарплату десятиліттями і що робити з пенсією у 2-2,5 тисячі гривень.

Ковальчук Світлана

Recent Posts

Ідеальні обіди для схуднення: 10 смачних ідей від дієтологів

Дієтологи пропонують прості ідеї обіду для схуднення, який містить менше 400 калорій, але радять завжди…

3 хв. ago

Китай підготував до експлуатації свій перший комерційний космодром

Перший у КНР комерційний космодром, розташований на території острівної провінції Хайнань, готовий до запусків. Про це…

9 хв. ago

Хто не встиг, той запізнився: яке покарання загрожує тим, хто не прийшов до ТЦК

У зв’язку з повномасштабним вторгненням РФ, що триває, Верховна Рада України продовжила дію воєнного стану і посилила…

12 хв. ago

Щоб краще чути громадян? В Уряді хочуть оновити контакт-центр за космічну суму

Урядовий контактний центр виставив на торги оновлення програми, за допомогою якої здійснюється комунікація з громадянами…

13 хв. ago

У Москві суд заочно заарештував колишніх та чинних українських чиновників

У Москві суд заочно заарештував кількох українських колишніх та чинник чиновників. Так, експрем'єр-міністр України Володимир Гройсман, ексочільнки…

18 хв. ago

В Україні з’явиться нова монета номіналом 2 гривні, – НБУ

У Нацбанку України повідомили, що в обіг буде введена нова монета номіналом 2 гривні. Як…

38 хв. ago