Чому ТЦК виписують повістки навіть після оновлення даних у Резерв+

В Україні залишилося 18 днів для оновлення військово-облікових даних. Більшість військовозобов’язаних вже скористалися додатком Резерв+ для оновлення інформації про себе, що стало найпопулярнішим способом оновлення даних, проте все частіше ТЦК виписують повістки навіть після цього.

Речниця Черкаського обласного ТЦК Аліна Кривошея пояснила виданню “Про все”, чому так відбувається і кому можуть виписати повістку після оновлення даних у Резерв+. За її словами, додаток Резерв+ не містить усієї необхідної інформації про людину, тому для повного оновлення даних часто виписують повістку на військово-лікарську комісію (ВЛК). Це відбувається, зокрема, у випадках, коли військовозобов’язаний не проходив медкомісію протягом багатьох років.

Кривошея нагадала, що термін дії висновку ВЛК під час воєнного стану становить лише один рік. Після цього медичну комісію потрібно пройти знову. Тому, навіть після оновлення даних у Резерв+, ТЦК може виписати повістку на ВЛК. Вона також зазначила, що додаток не містить усіх даних про людину. Якщо необхідно уточнити або доповнити інформацію – ТЦК видає повістку.

“У Резерв+ підтягується електронна пошта, номер телефону і прописка. Але якщо військово-лікарська комісія була, наприклад, 5 років тому, то інформацію про стан здоров’я обов’язково потрібно оновити, пройшовши комісію. Зараз, під час дії воєнного стану, термін дії висновку ВЛК – 1 рік. Тобто, через це можуть запросити відвідати ТЦК”, – пояснює Кривошея.

Коли Резерв+ каже йти до ТЦК

Багато українців скаржаться, що не можуть оновити інформацію про себе через застосунок Резерв+. Є випадки, коли застосунок взагалі не підтягує інформацію про людину, тому отримати електронний військово-обліковий документ неможливо.

Якщо така ситуація стається, то Резерв+ скерує на візит до ТЦК. Це станеться, як правило, у двох випадках: у першому, якщо дані про людину взагалі відсутні у реєстрі “Оберіг”, тобто вона не стоїть на військовому обліку, або дані в “Оберезі” некоректні. У другому випадку Резерв+ скерує до ТЦК, якщо містяться порушення військового обліку. Оператор ТЦК внесе до баз оновлені дані й після цього вже можна оновити інформацію про себе через застосунок Резерв+ . У випадку, якщо є помилки в індивідуальному податковому номері, адресі проживання, інших даних – то можна залишити заявку на їх заміну і через застосунок.

Ольга Степанова

Recent Posts

Як каратимуть військовозобов’язаних, які не забрали з пошти повістки

Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки відправлятимуть повістки чоловікам від 18 до 60 років поштою…

3 години ago

Нідерланди можуть відправити Україні перші F-16, – міністр оборони

Нідерланди незабаром можуть відправити в Україну перші винищувачі F-16, оскільки необхідну для експорту ліцензію вже отримано.…

3 години ago

Сльози Роналду: Португалія обіграла Словенію на Євро-2024. Франція вийшла в 1/4 завдяки автоголу

Збірна Франції пройшла до чвертьфіналу Євро-2024 завдяки автоголу Яна Вертонгена. До всього іншого, футболістам французької збірної на…

3 години ago

Як заснути в нестерпну спеку: корисні лайфгаки

Напевно, цього літа особливо погано спиться вночі через спеку та духоту. Хочеться засунути голову в…

3 години ago

П’яні танці Кім Кардаш’ян на дні народження сестри потрапили на відео

Телесімейство Кардаш'ян-Дженнер відзначило 40-річчя Хлої. Вечірка пройшла у ковбойському стилі. Ресторан у Лос-Анджелесі був декорований під салун,…

3 години ago

Популярні курорти Туреччини різко почали втрачати туристів: навіть місцеві їдуть в Єгипет

Не секрет, що Туреччина – це популярний туристичний напрям серед українців. Однак останнім часом курорти на берегах…

3 години ago