Шмигаль лякає українців новими відключеннями світла

В Україні останніми днями вдається уникати відключень світла для побутових споживачів. Однак, за словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, графіки обмежень енергопостачання можуть бути повернені будь-якої миті.

Під час засідання Кабміну глава уряду зазначив, що ситуація в українській енергетиці залишається однією з пріоритетних проблем. За його словами, зараз низка факторів дозволила припинити обмеження енергопостачання для побутових споживачів.

“Завдяки сонячній генерації, а також виходу з ремонту двох енергоблоків АЕС вже кілька днів планові вимкнення споживачів не застосовуються. Але це не скасовує потребу системно заощаджувати електроенергію”, – зазначив Денис Шмигаль.

Він нагадав, що влітку споживання електрики зросте, а на ремонт буде виведено інші блоки українських атомних електростанцій. Це, за словами прем’єра, може призвести до поновлення відключень світла. Проте уряд та енергетики працюють над відновленням  енергооб’єктів.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України виділив півтора мільярда гривень на відновлення Трипільської ТЕС у Київській області та Зміївської ТЕС у Харківській області. Повідомляючи це, Денис Шмигаль не уточнив, чи вдасться відновити станції до початку опалювального сезону. Шмигаль також не відповів, чи не розбомбить Росія знов відновлені ТЕС в перший же день їх запуску в роботу

Також прем’єр-міністр заявив, що уряд працює над децентралізацією української енергосистеми. Це, за його словами, зробить її стійкішою до російських ракетних атак.

Нагадаємо, іноземні партнери створили Фонд підтримки енергетики України, у якому вже зібрано сотні мільйонів євро. 19 квітня Великобританія оголосила про виділення 150 млн фунтів стерлінгів на відновлення української енергосистеми. Пізніше Лондон повідомив про відрахування до Фонду ще 20 млн фунтів.

Ольга Степанова

Recent Posts

“Жав сотку від грудей”: ТЦК під час рейду в спортзал виявили ухилянта з інвалідністю

В Закарпатській області працівники ТЦК провели рейд по місцевих ресторанах та спортзалах в Ужгороді. Там…

2 хв. ago

В одному з готелів Києва є укриття на випадок ядерної війни — як воно виглядає

В готелі "Україна" в центрі Києва є укриття радянських часів з позначкою, що воно в…

11 хв. ago

Побитий військовий зі Сміли: “Я хотів розібратись по-нормальному, а мені призначали зустріч в лісі”

Ветеран з Черкащини, Анатолій Гончаренко, якого днями було побито у Смілі місцевими мешканцями, розповів нові, досі невідомі подробиці цієї гучної…

19 хв. ago

У Анджеліни Джолі здали нерви: тільки подивіться на її прикид

Анджеліна Джолі знову опинилася в центрі уваги – і, як завжди, не з власної волі. Схоже,…

28 хв. ago

Набирають мовних інспекторів: як влаштуватися – всі подробиці

В мережі з'явилося відео, де міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, розповідає про те, що у зв'язку…

37 хв. ago

В Україні розробили величезний акумулятор потужністю 1 МВт: навіщо він знадобився

Компанія Kness (Вінниця) розробила батарею, здатну зберігати звичайну та "зелену" електроенергію. Потужність пристрою становить дивовижний…

45 хв. ago