Викрадення ТЦК музиканта гурту Intermezzo у Чернівцях: у справі з’явились нові подробиці

У Чернівцях 16 січня працівники ТЦК серед білого дня викрали та побили українського музиканта гурту Іntermezzo і його друга. За словами музичного гурту, працівники військкомату нібито побили та викрали їхнього вокаліста Володимира Білика та його друга Андрія Дулецького. У скандальній справі з’явилися нові подробиці.   

Гурт Intermezzo 30 січня опублікував допис на своїй сторінці в Instagram, де розповів, що Володимир Білик повернувся до роботи у школі, де працює від 2020 року.  

Музиканти зазначили, що Білик, як учитель працює на 1,25 ставки і має законні підстави для відстрочки від призову.

Побої Володимира Білика та його товариша Андрія Дулецького були задокументовані письмово. У Володимира Білика констатували забій живота, а у Андрія Дулецького – струс головного мозку.

Справою Дулецького після побиття займаються адвокати.

Сторона захисту наполягає, що поліціянти стояли й дивилися, як співробітники ТЦК били Дулецького та Білика. Крім того, працівники ТЦК нібито змусили Дулецького видалити з телефону всі докази.

Володимиру Білику в лікарні вручили ухвалу про свідомо неправдивий виклик поліції. Після побиття він викликав службу моніторингу поліції, яка не прибула на виклик. Музикант збирається оскаржити постанову в суді за свої кошти.

“На його думку, штраф був виписаний як інструмент тиску, без з’ясування обставин”, – йдеться у дописі.

“У сухому підсумку ми маємо безкарність злочинів окремих співробітників ТЦК, що підтримується з боку деяких працівників поліції та прикордонників. Ми розуміємо, що працівники ТЦК, які добросовісно виконують свої обов’язки, не напишуть в Інтеренті. Однак, і ми мовчати про те, що з нами сталося, – не будемо. Ми вимагаємо справедливості. Справа передана до ДБР”, – резюмували музиканти.

Як подію прокоментували у ТЦК та СП

У коментарі для “Еспресо.Захід” начальниця служби зв’язків з громадськістю Чернівецького ОТЦК та СП майор Тетяна Гайдащук запевнила, що працівники ТЦК діяли в межах закону.

“Військовослужбовці ТЦК та СП перевірили документи. Громадянин є військовозобов’язаним, який мав самостійно з’явитися до ТЦК і виконати свій військовий обов’язок.

Він пройшов ВЛК і був визнаний придатним до військової служби, призваний на військову службу під час мобілізації, на особливий період, але дорогою в навчальний центр, куди направлявся для підготовки, самовільно покинув команду. Про вчинення кримінального правопорушення буде повідомлено відповідний правоохоронний орган. Військовослужбовці ТЦК та СП діяли в межах закону”, – стверджують у пресслужбі Чернівецького ТЦК та СП.

Ольга Степанова

Recent Posts

Окупанти будуть атакувати Запоріжжя: у ЗСУ спрогнозували, кили буде гаряче

Ситуація на Запорізькому напрямку неспокійна. Окупанти можуть активізувати штурми вже найближчими днями. Але прямо зараз активність росіян…

13 хв. ago

Українцям пропонують виживати на 3000 гривень: у владі кажуть – це реально

Проєкт державного бюджету на 2025 рік передбачає замороження соціальних стандартів через обмежені ресурси. Зокрема, підвищення…

26 хв. ago

Захід перейшов до потужного тиску на Зеленського з метою припинення війни – El Pais

Союзники України розпочинають новий етап тиску на Київ, щоб домовитися про закінчення війни. Про це…

34 хв. ago

“Це найкращий доказ”: кумедне відео зі сніговою людиною стало вірусним у соцмережах

Вірусна поява в лісах Оклахоми міфічної істоти Бігфута, схожої на снігову людину, викликала бурю емоцій в…

39 хв. ago

В Україну прийшов потужний циклон із півдня: прогноз погоди на 6 жовтня

У неділю, 6 жовтня, в Україні буде хмарно. Про це повідомляє Укргідрометцентр. Синоптики прогнозують, що дощів в Україні…

45 хв. ago

В Україні офіційно схвалено бронювання за гроші: скільки будуть брати

В Україні планують запровадити систему економічного бронювання, яка надасть окремим категоріям працівників можливість отримати відстрочку…

49 хв. ago