Коли та кому в Україні треба обов’язково отримати ID-картку: у ДМСУ роз’яснили правила

В Україні громадяни можуть отримувати ID-картки замість старих паспортів у формі книжечки. У міграційній службі пояснили, в яких випадках ця заміна документів є обов’язковою, а в яких – рішення приймає громадянин самостійно.   

Про це розповіли на офіційному порталі Державної міграційної служби. Зазначається, що ID-картку видають обов’язково при досягненні 14-річного віку. Також видають ID-картку у випадку втрати або викрадення паспорта, закінчення його терміну дії. Це також стосується ситуацій, коли є помилка в інформації, або інформацію потрібно змінити.     

ID-картку також обов’язково оформлюють у випадку заміни паспорта зразка 1994 року, якщо власник не вклеїв фото в паспорт протягом одного місяця після досягнення 25 або 45 років, з урахуванням особливостей дії воєнного стану в Україні. При цьому заміна паспорта зразка 1994 року відбувається за бажанням. Тобто, якщо паспорт містить актуальну інформацію і власник своєчасно прийшов вклеїти нове фото – громадянин може й надалі користуватися таким документом. Водночас зберігається можливість отримати ID-картку за власним бажанням.   

“Зверніть увагу, що ID-картка видається зі строком дії 4 роки для осіб віком від 14 до 18 років та зі строком дії 10 років для осіб, яким виповнилося 18 років і старше”, – додали в Державній міграційній службі. 

Для оформлення ID-картки необхідно звертатися до будь-якого підрозділу Державної міграційної служби, “Паспортного сервісу” або Центру надання адміністративних послуг, незалежно від місця реєстрації. Додаткову інформацію можна дізнатися за посиланням. 

Ольга Степанова

Recent Posts

Не найкращий вибір: які італійські авто не варто купувати у 2024 році

Італія була серед піонерів автомобілебудування. Автомобілі італійського виробництва не втрачають популярності завдяки потужним характеристикам та елегантному…

2 хв. ago

“Це їхня перша хвиля”: Зеленський налякав українців заявою про новий наступ росіян

Президент України Володимир Зеленський висловив думку, що наступ росії в Харківській області може бути лише першим етапом…

8 хв. ago

Питання виживання: заводи в Україні змушені наймати жінок через брак чоловіків, – FT

Жінки в Україні все частіше займають місця, які до повномасштабного вторгнення Росії займали чоловіки. Тепер вони затребувані…

13 хв. ago

Носіть шорти правильно: як їх стилізувати, щоб не виглядати старомодно влітку

Літо — чудовий період для носіння та стилізації шортів. Однак не всі речі виглядають стильно…

35 хв. ago

Дощі та грози тривають: де сьогодні в Україні буде мокро

У неділю, 19 травня, в Україні стане ще тепліше, але дощі та грози триватимуть. У…

36 хв. ago

Штраф за переказ грошей з картки на картку: кому і за що можуть заблокувати рахунок

Переказ грошей з картки на картку - вельми поширена в Україні форма розрахунку, оплати або…

38 хв. ago