Військовий ЗСУ заявив, що необхідно мобілізувати держслужбовців: чому це важливо

Підполковник Павло Кишкар, старший офіцер командування сухопутних військ ЗСУ, вважає, що держслужбовці України також повинні проходити мобілізацію. В інтерв’ю Апостроф TV він зазначив, що якщо держава вважає можливим мобілізувати людей з бізнесу, то держслужбовці також повинні бути включені у цей процес.

“Якщо держава каже, що хорошим стрілком може бути водій з “Аврори”, якому 59 років, то чому чоловіки, які зараз служать у ДБР, інших органах чи працюють на різних підприємствах, не можуть бути успішними стрілками, операторами дронів чи зв’язківцями?” — підкреслив Кишкар.

Він зазначив, що багатьох людей, зокрема з бізнесу чи інших цивільних професій, можна підготувати до виконання військових завдань, і тому аналогічно можна підготувати і працівників державного апарату.

Підполковник запропонував, щоб державним органам, таким як Державне бюро розслідувань (ДБР), дали два роки на те, щоб забезпечити участь усіх чоловіків, які підпадають під мобілізацію, у виконанні свого військового обов’язку хоча б на один рік.

На його думку, замінити мобілізованих держслужбовців можна за рахунок ветеранів, а також жінок та чоловіків, які не підлягають мобілізації. Це, як вважає офіцер, могло б суттєво покращити ситуацію в країні та забезпечити рівномірний розподіл мобілізаційного навантаження серед усіх верств населення.

Романчук Микола

Recent Posts

«Хезболла» обрала нового ватажка: що про нього відомо

Ліванське угруповання «Хезболла» оголосило про обрання Хашима Сафі ад-Діна новим лідером після ліквідації попереднього ватажка…

2 хв. ago

Українцям озвучили вартість 1 кВт*год до кінця осені: скільки потрібно буде платити за світло

В Україні тариф на електроенергію не змінюватимуть до 1 травня 2025 року. Тож у серпні, а також…

7 хв. ago

Горе-лікар світових масштабів: учені розповіли про смертельно небезпечні поради ШІ в медицині

Останні досягнення в галузі технологій штучного інтелекту, такі як GPT-4 від OpenAI, продовжують привертати увагу…

13 хв. ago

“Скоро буде…” Українці бурхливо реагують на чутки про звільнення Буданова

Інформація про те, що начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов може втратити посаду, не залишила українців…

20 хв. ago

Названо найпопулярніші професії у центрах рекрутингу

Найбільш популярними у центрах рекрутингу Збройних Сил України залишаються посади операторів БпЛА та обслуговування військової…

24 хв. ago

В Україну насуваються осінні холоди, в частині областей пройдуть рясні дощі

В Україну вже з 30 вересня завітають осінні холоди. Цього дня синоптики прогнозують суттєве зниження…

28 хв. ago