Військовий ЗСУ заявив, що необхідно мобілізувати держслужбовців: чому це важливо

Підполковник Павло Кишкар, старший офіцер командування сухопутних військ ЗСУ, вважає, що держслужбовці України також повинні проходити мобілізацію. В інтерв’ю Апостроф TV він зазначив, що якщо держава вважає можливим мобілізувати людей з бізнесу, то держслужбовці також повинні бути включені у цей процес.

“Якщо держава каже, що хорошим стрілком може бути водій з “Аврори”, якому 59 років, то чому чоловіки, які зараз служать у ДБР, інших органах чи працюють на різних підприємствах, не можуть бути успішними стрілками, операторами дронів чи зв’язківцями?” — підкреслив Кишкар.

Він зазначив, що багатьох людей, зокрема з бізнесу чи інших цивільних професій, можна підготувати до виконання військових завдань, і тому аналогічно можна підготувати і працівників державного апарату.

Підполковник запропонував, щоб державним органам, таким як Державне бюро розслідувань (ДБР), дали два роки на те, щоб забезпечити участь усіх чоловіків, які підпадають під мобілізацію, у виконанні свого військового обов’язку хоча б на один рік.

На його думку, замінити мобілізованих держслужбовців можна за рахунок ветеранів, а також жінок та чоловіків, які не підлягають мобілізації. Це, як вважає офіцер, могло б суттєво покращити ситуацію в країні та забезпечити рівномірний розподіл мобілізаційного навантаження серед усіх верств населення.

Романчук Микола

Recent Posts

Уперше за 28 років. Збірна України з футзалу вийшла до півфіналу ЧС-2024

Збірна України з футзалу розгромила національну команду Венесуели в матчі 1/4 фіналу чемпіонату світу-2024 з футзалу.…

3 хв. ago

Це знущання з людей: українцям уже вигадали оплату за використання труб – 1500 грн

Чимало українців стикаються з питанням: чи потрібно оплачувати опалення, якщо у квартирі не встановлені батареї або вони…

37 хв. ago

“Кріт” навів бомби: агент з Ірану допоміг убити лідера “Хезболли”

Іранський "подвійний агент", який проник у терористичне угруповання "Хезболла", допоміг ізраїльській армії встановити місцезнаходження лідера…

42 хв. ago

У Китаї встановили світовий рекорд одночасного запуску безпілотників. Фото та відео

У Китаї відбулося грандіозне шоу дронів, яке стало новим світовим рекордом, коли в небі одночасно…

46 хв. ago

Це не працює: 5 популярних міфів про економію електроенергії

Економія енергії є важливим кроком до зниження витрат на комунальні послуги. Тим не менш, існує безліч міфів,…

1 годину ago

Воскрес і став популярним: учені заявили, що ШІ зумів повернути до життя і прославити Гітлера

Штучний інтелект став інструментом багатьох не найсумлінніших людей, які прагнуть поширювати шкідливу і небезпечну інформацію,…

1 годину ago