Це знущання з людей: українцям уже вигадали оплату за використання труб – 1500 грн

Чимало українців стикаються з питанням: чи потрібно оплачувати опалення, якщо у квартирі не встановлені батареї або вони вимкнені? Відповідь на це питання не завжди очевидна і залежить від низки факторів, включаючи особливості будинку, регіональні тарифи та судову практику.

Докладніше про те, що українцям уже вигадали оплату за використання труб, інформує портал Стіна.

“Якщо ви не використовуєте опалення в батареях, ви повинні сплатити за обслуговування труб”, – експерт у сфері ЖКГ Крістіна Ненно.

Згідно з чинним законодавством України, власники житла зобов’язані оплачувати комунальні послуги, у тому числі опалення, незалежно від того, чи вони ними користуються фактично. Це пов’язано з тим, що центральне опалення є загальною системою, що обслуговує весь будинок, та її утримання потребує певних витрат. Навіть якщо ви демонтували батареї, труби, підключені до загальної системи опалення, залишаються, і за їхнє обслуговування ви повинні платити.

При цьому самовільне відключення від системи центрального опалення заборонено законодавством. Це може спричинити порушення роботи всієї системи опалення в будинку та створити загрозу для інших мешканців. Крім того, така дія може спричинити адміністративну або навіть кримінальну відповідальність.

Розмір плати за опалення за відсутності батарей визначається індивідуально для кожного випадку і залежить від кількох факторів:

  • Тип будинку: У багатоквартирних будинках з централізованим опаленням тарифи зазвичай вищі, ніж у будинках з індивідуальним опаленням.
  • Регіон: Тарифи на опалення можуть відрізнятись в залежності від регіону України.
  • Норми споживання: Для кожного типу житла встановлено певні норми споживання теплової енергії. Навіть якщо ви не використовуєте опалення, вам буде нараховано плату відповідно до цих норм.
Романчук Микола

Recent Posts

ПриватБанк продав 245 заправок, які раніше контролював Коломойський

Приватбанк продав 245 заправок та 33 земельні ділянки, що контролювались Коломойським за майже 696 мільйонів…

60 хв. ago

Папа Римський втрапив у скандал через слова про жінок

Папа Римський Франциск зазнав критики з боку Лувенського католицького університету в Бельгії через заяву про роль жінок…

1 годину ago

У Бельгії двоє священників влаштували гей-оргію із наркотиками: один загинув, а другого – арештували

У Бельгії британський священнослужитель помер після ночі сексу та наркотиків зі своїм бельгійським "колегою". Останнього…

1 годину ago

Чоловіки взялися колоти ботокс у мошонку: нова мода набирає обертів

Багато чоловіків часом переживають через розмір свого пеніса, і це досить поширена проблема. Такий стан,…

1 годину ago

Як дізнатися, що хтось таємно вас не виносить: 7 тонких ознак

Розуміння людської поведінки може бути складною справою. Особливо коли люди намагаються приховати свої справжні почуття до вас.…

1 годину ago

Німецький бренд Billy Boy випустив “цифрові презервативи”: від чого вони захищають

Німецький бренд презервативів BILLY BOY та Innocean Berlin запускають додаток CAMDOM. Його називають першим у…

1 годину ago