Пенсії у 20 тисяч гривень: як отримувати виплати мрії

Пенсійне законодавство України встановлює певні умови, яким мають відповідати громадяни, щоб забезпечити бажаний розмір пенсії після виходу на пенсію.

Як повідомляє «znaj.ua», стаж роботи та офіційна заробітна плата безпосередньо впливають на розмір пенсійних виплат. Для тих, хто прагне отримувати пенсію у розмірі 20 000 гривень, вимоги є особливо високими.

Чим більше страхового стажу накопичує людина і чим вища його офіційна заробітна плата, тим більше у неї шансів отримати суттєву пенсію.

Проте мінімальний стаж роботи щорічно збільшується. До 2025 року для виходу на пенсію у віці 60 років потрібно не менше 32 років стажу роботи.

Пенсіонери

Для тих, хто має середню зарплату та 35 років стажу роботи, оцінки передбачають скромну пенсію у розмірі близько 4700 гривень. За 40 років стажу пенсія може збільшитися приблизно до 5400 гривень.

Людина, яка отримує зарплату вдвічі більшу за середню, близько 33 000 гривень, могла б розраховувати на пенсію близько 9 500 гривень. Однак отримати пенсію у 20 000 гривень набагато складніше.

Для цього потрібно накопичити не менше 35 років страхового стажу та мати стабільну офіційну зарплату 65 000 гривень протягом усіх трудових років.

Романчук Микола

Recent Posts

Світ готується до хвороби Х: Голубовська розповіла, який вірус обговорюється

Докторка медичних наук і професорка Ольга Голубовська відповіла, чи можуть мавпяча віспа та пташиний грип призвести до…

2 години ago

ТЦК можна ліквідувати хоч завтра: у ЗСУ сказали, що для цього потрібно

Павло Кішкар, підполковник та старший офіцер командування Сухопутних військ України, запропонував радикальні зміни в системі…

2 години ago

Статки Марка Цукерберга перевищили 200 мільярдів доларів. За два роки вони зросли майже в шість разів

Статки засновника Facebook Марка Цукерберга перевищили 200 мільярдів доларів, підрахував Bloomberg. Він став четвертою людиною…

2 години ago

У Києві пролунали вибухи, КМВА повідомляє про роботу ППО

У ніч проти понеділка, 30 вересня, у Києві під час повітряної тривоги пролунали вибухи. Як повідомили у Київській міській військовій…

3 години ago

Наче десь в Африці: окупований Донецьк накрило стихійне лихо (фото, відео)

Тимчасово окупований Донецьк 29 вересня накрило потужне стихійне лихо. У місті, яке з 2014 року…

3 години ago

ПриватБанк продав 245 заправок, які раніше контролював Коломойський

Приватбанк продав 245 заправок та 33 земельні ділянки, що контролювались Коломойським за майже 696 мільйонів…

4 години ago