Несподіваний поворот: суди почали примушувати ТЦК надавати відстрочки українцям

Мешканець Хмельницької області оскаржив у суді відмову територіального центру комплектування та соціальної підтримки надати йому відстрочку від мобілізації. Суд визнав дії ТЦК незаконними та зобов’язав його переглянути своє рішення, повідомляє Судово – юридична газета..

Так, чоловік звернувся до суду з позовом до одного з територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

В обґрунтування позовних вимог позивач зазначив, що має право відстрочки від призову на військову службу за мобілізацією на підставі абз. 11 ч. 1 ст. 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію».

Зокрема, у заяві чоловік повідомив, що у його батька є друга група інвалідності та немає інших працездатних осіб, які, згідно з законом, зобов’язані його утримувати.

У ТЦК подали відзив на позовну заяву, в якому просили відмовити у задоволенні позовних вимог. Та вказали, що право військовозобов`язаного на оформлення відстрочки, кореспондує його обов`язок дотримуватись порядку і правил військового обліку.

Відповідачем було повідомлено позивача про те, що для розгляду питання про надання/ненадання відстрочки комісією уповноваженою на прийняття таких рішень таких рішень – необхідна особиста присутність заявника.

Чоловік вважав таку відповідь протиправною та звернувся до суду.

Розглянувши усі аспекти справи, суд встановив, що позивач дотримався процедури подання документів для отримання відстрочки від мобілізації. Представник ТЦК та СП у відповідь на отриману від позивача заяву не прийняв жодного рішення по суті (про надання чи не надання відстрочки), натомість надіславши інформаційний лист та не надав доказів розгляду заяви військовозобов’язаного.

Таким чином суд зобов’язав ТЦК розглянути заяву та прийняти відповідне рішення.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

2 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

2 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

2 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

2 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

2 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

2 години ago