“Дадуть лише 15 днів”: як збільшаться штрафи ТЦК для ухилянтів

В Україні продовжується дія військового стану, а також відбувається загальна мобілізація. Так, після низки жвавих дискусій щодо того, чи подвоюється штраф у разі його несплати тим, хто не оновив свої військово-облікові дані (від 17 тис. грн. до 25 тис.500 грн.), Мін’юст офіційно відповів на це питання.

Журналісти одного з українських телеканалів поставили керівництву департаменту державної виконавчої служби питання про штрафи, які загрожують тим, хто порушує мобілізаційне законодавство.

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

На запитання, чи подвоюється несплачений військовозобов’язаним штраф за неоновлення військово-облікових даних, директор цього департаменту Максим Кисельов відповів таке:

“Відповідно до статті 307 Кодексу України про адміністративні правопорушення (далі – КУпАП) штраф має бути сплачений порушником не пізніше ніж через п’ятнадцять днів з дня вручення йому постанови про накладення штрафу, а у разі оскарження такої постанови – не пізніше ніж через 15 днів з дня повідомлення про залишення скарги без задоволення.

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

І додав: “Згідно зі статтею 308 КУпАП у разі несплати правопорушником штрафу у строк, встановлений частиною першою статті 307 КУпАП, постанова про накладення штрафу надсилається для примусового виконання до органу державної виконавчої служби за місцем проживання порушника, роботи або за місцезнаходженням його майна в установленому законом порядку”.

“У порядку примусового виконання ухвали про стягнення штрафу за скоєння адміністративного правопорушення з порушника стягується подвійний розмір штрафу, визначеного у відповідній статті цього Кодексу та зазначеного в ухвалі про стягнення штрафу”, – підсумував Максим Кисельов.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

4 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

4 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

4 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

4 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

4 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

4 години ago