Відключення світла 30 червня: в Укренерго назвали години, коли графіки будуть найжорсткішими

У неділю, 30 червня, в Україні вимикатимуть світло попри вихідний день. Графіки застосовуватимуться в усіх регіонах і діятимуть протягом усієї доби. При цьому ввечері обмеження можуть бути жорсткішими. 

Як повідомляє Укренерго в телеграм-каналі, 30 червня графіки відключення світла в Україні діятимуть з 00:00 до 24:00. Протягом шести вечірніх годин обмеження можуть бути більш жорсткими, аніж вдень та вранці.

“З 17:00 до 23:00 обсяг обмежень може бути збільшений. Актуальні графіки погодинних відключень – на сайтах обленерго та їхніх майданчиках у соцмережах. Коли світло є – споживайте, будь ласка, ощадливо”, – йдеться у повідомленні. 

Укренерго – про графіки відключень 30 червня

Скільки триватимуть відключення світла взимку: відповідь Yasno

За базовим сценарієм компанії Yasno, взимку 2024-2025 років українців очікують 12-годинні відключення електропостачання. При цьому це лише попередні дані: остаточний прогноз щодо дефіциту електроенергії та графіків відключень Yasno планує оприлюднити в серпні. Він може як покращитися, так і погіршитися.

У компанії пояснюють, що зараз можна спрогнозувати, що взимку в енергосистемі буде дефіцит в районі 30-35%. Тоді після заживлення інфраструктури для споживачів дефіцит складе 50%.

Нагадаємо, що енергетики попереджають про те, що пікове споживання електроенергії очікується в липні-серпні. Це може призвести до ще більших перебоїв в електропостачанні.

Ольга Степанова

Recent Posts

Суперповістки, штрафи в 17 тисяч, та мобілізація студентів. Головні зміни щодо призову у липні

Липень 2024 року — важливий місяць у плані змін щодо мобілізації. Адже цього місяця почнуть…

8 хв. ago

Майкл Джексон залишив по собі понад пів мільярда доларів боргу

Американський співак Майкл Джексон на момент смерті у 2009 році мав боргів на понад 500…

10 хв. ago

Готуйте від 5100 до 25500 грн: українців штрафуватимуть за музику

Народні депутати зареєстрували законопроєкт, що передбачає внесення змін до статті 155 КУпАП щодо підвищення відповідальності за…

15 хв. ago

Посилення мобілізації: у Міноборони уточнили, у кого можуть забрати машину для ЗСУ

Відповідно до закону про посилення мобілізації в українців з’явився військово-транспортний обов’язок. У Міністерстві оборони уточнили, що це змінює…

21 хв. ago

Поглянути на кожну деталь: 10 найкращих міст світу для піших прогулянок туристів

У світі мільйони міст та містечок з надзвичайними краєвидами, комфортним рівнем життям та захопливою архітектурою.…

25 хв. ago

“Шиплять від вогню”: Рогозін заявив про нову тактику українських дронів “Баба Яга” (фото)

У Російській Федерації стверджують, що Сили оборони України атакують противника безпілотними літальними апаратами типу "Баба Яга" з…

33 хв. ago