У Раді розповіли, скільки хочуть брати з бізнесу за “броню” співробітників від мобілізації

Підприємцям в Україні можуть надати можливість купити броню від мобілізації. Хоча це рішення ще не ухвалене, але відповідний варіант вже розглядається і навіть названі “розцінки”.

Як пише Фокус, голова комітету парламенту з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха розповів, що ідея полягає в тому, щоб дозволити платити за броню суму від 6 до 50 тисяч гривень на місяць. При цьому ФОП можуть створити інший підхід.

“Деякі мої колеги кажуть, що якщо ставку зробити менше ніж 40 000 гривень за бронь, то не треба було й починати. Нібито мале наповнення бюджету. Представники великих підприємств із сотнями працівників кажуть так: поставте планку 6 тисяч гривень, ми не витягнемо”, — каже він.

При цьому він зазначив, що оскільки в Україні роботодавці часто намагаються заощадити на податках, то влаштовують своїх працівників за схемою ФОП. Тому дрібних підприємців із розробки умов надання броні теж не викидають.

Водночас президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник зазначив, що насамперед це пов’язано з тим, що в Україні перебувають люди, які готові платити за відстрочку до 10 тисяч доларів, а інші взагалі платять нелегальним провідникам, щоб ті переправили їх через кордон.

“Час зрозуміти, що не всі громадяни наважаться воювати. Буде правильно, якщо людину забронюють і гроші підуть до бюджету, а не ділкам”, — додав він.

Варто зазначити, що тим часом у ЗСУ кажуть, що для того, щоб не програти війну Україні, необхідно посилити підходи до мобілізації і навіть закликати на службу всіх жінок і чоловіків віком від 18 років.

Ольга Степанова

Recent Posts

Де в Україні найрозумніші школярі. Топ-5 міст за результатами НМТ

Порталом Osvita.ua був оприлюднений рейтинг обласних центрів України за результатами національного мультипредметного тесту 2024 року.…

47 хв. ago

Персональна тренерка Іванки Трамп назвала п’ять вправ для ідеальної фігури

Іванка Трамп, донька кандидата в президенти США від республіканців Дональда Трампа, у свої 42 роки…

58 хв. ago

Звідки береться ком у горлі та, як із ним боротися

Популярний в Україні лікар Євген Комаровський розповів, що таке ком у горлі, та у кого він виникає. За…

1 годину ago

Акули дедалі частіше нападають на людей: учені пояснили, у чому причина

Кількість нападів акул на людей за останні десятиліття неухильно зростає, пише Bild. Так, за статистикою Міжнародного архіву нападів…

1 годину ago

Стало відомо, коли червоні магнітні бурі припинять лупити по Землі

У п'ятницю, 20 вересня триває магнітна буря силою у сім балів. Геомагнітний шторм червоного рівня небезпечності, що…

1 годину ago

“Показники зростають з місяця в місяць”: в Україні набирає обертів добровільна мобілізація

Щомісяця в Україні добровільно мобілізуються в середньому 6,5 тисяч громадян. Про це 20 вересня заявив Уповноважений представник Міністерства оборони…

2 години ago