Майже половина українців (49%) змінила харчові звички через повномасштабне вторгнення Росії. Високі ціни, стрес і постійні атаки змушують людей економити на їжі та змінювати раціон, показують дані Gradus Research.
Найбільше зміни відчули молоді люди віком 18-34 років, з яких 54% відзначили зміни у харчуванні. Основна причина — стрес (83%), що призводить до нерегулярного харчування, вживання нездорової їжі та втрати апетиту. Серед ключових змін:
За результатами опитування, 19% респондентів стали частіше вживати алкоголь, що теж є наслідком стресу та напруги, пов’язаної з війною.
Через зростання цін 64% українців обирають дешевші продукти, а 59% надають перевагу продуктам тривалого зберігання через можливі відключення світла. Також 50% українців почали частіше споживати холодну їжу, щоб зекономити ресурси.
Серед найбільш “економних” категорій продуктів — кондитерські вироби (49%), риба та морепродукти (48%). Дехто обмежив себе навіть у базових продуктах, таких як хліб, олія та овочі. Ця тенденція особливо відчутна серед людей віком від 56 років, де 77% змушені зменшувати витрати на їжу.
Понад місяць в Україні стрімко дорожчає картопля — наразі ціна на неї вже втричі перевищує минулорічну. Зросли ціни й на огірки та фрукти, тоді як капуста почала дешевшати.
Нещодавно відкритий вид зубастої змії в Західних Гімалаях був названий на честь голлівудського актора Леонардо…
В Україні ціни на оренду житла продовжують зростати, і серед лідерів за вартістю оренди опинилися…
В Україні є певні категорії громадян, яких не можна мобілізувати примусово, нагадують юристи. Відповідно до…
Народна депутатка Мар'яна Безугла заявила, що Генеральний штаб Збройних сил України розпорядився перевести п'яту частини медиків із…
28 жовтня у паризькому театрі "Шатле" відбулася 68-ма церемонія вручення "Золотого м'яча", який щорічно присуджує…
Ізраїль визнав Близькосхідне агентство ООН для допомоги палестинським біженцям та організації робіт (БАПОР) терористичною організацією…