Майже половина українців (49%) змінила харчові звички через повномасштабне вторгнення Росії. Високі ціни, стрес і постійні атаки змушують людей економити на їжі та змінювати раціон, показують дані Gradus Research.
Найбільше зміни відчули молоді люди віком 18-34 років, з яких 54% відзначили зміни у харчуванні. Основна причина — стрес (83%), що призводить до нерегулярного харчування, вживання нездорової їжі та втрати апетиту. Серед ключових змін:
За результатами опитування, 19% респондентів стали частіше вживати алкоголь, що теж є наслідком стресу та напруги, пов’язаної з війною.
Через зростання цін 64% українців обирають дешевші продукти, а 59% надають перевагу продуктам тривалого зберігання через можливі відключення світла. Також 50% українців почали частіше споживати холодну їжу, щоб зекономити ресурси.
Серед найбільш “економних” категорій продуктів — кондитерські вироби (49%), риба та морепродукти (48%). Дехто обмежив себе навіть у базових продуктах, таких як хліб, олія та овочі. Ця тенденція особливо відчутна серед людей віком від 56 років, де 77% змушені зменшувати витрати на їжу.
Понад місяць в Україні стрімко дорожчає картопля — наразі ціна на неї вже втричі перевищує минулорічну. Зросли ціни й на огірки та фрукти, тоді як капуста почала дешевшати.
У Європі стартують різдвяні ярмарки — казкові локації, які щороку приваблюють мільйони туристів. Глінтвейн, ароматний…
Деякі українські монети можна продати за десятки тисяч гривень через їхні колекційні особливості. Наприклад, майже…
Коли комусь подобаються мистецькі вироби, а комусь ні – це цілком нормально. Однак якщо більшість…
Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила під вартою скандальну керівницю Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи Тетяну Крупу.…
Міністр оборон ФРН Борис Пісторіус вирішив не висувати свою кандидатуру на посаду федерального канцлера на…
Видалити собі здорові зуби заради краси – звучить як сценарій фільму жахів? А ось давні…