Що не так із мобілізацією в Україні: чому Захід приречено опускає руки

Українське суспільство дуже болісно сприймає тему мобілізації. Тим часом, вирішальним чинником у затяжній війні є саме робоча сила, адже населення Росії в 4 рази перевищує населення України. Західні партнери бачать ситуацію та лише розводять руками, бо не готові допомогти Києву військами. Про це пише “WSJ”.

У матеріалі йдеться про те, що українська армія стикається з труднощами в наборі нових солдатів, оскільки деякі видатні діячі, включаючи прокурорів, ухиляються від призову, використовуючи фейкові інвалідності.

Ще однією проблемою, що впливає на якість мобілізації, є те, що добровольці фактично закінчилися, і більшість чоловіків ховаються від мобілізації або нелегально їдуть з країни.

Журналісти вважають, що проблема для України ускладнилася контрнаступом 2023 року, під час якого тисячі солдатів принесли в жертву заради незначних вигод. Також на стані армії далася взнаки Курська операція, розтягнувши і без того виснажені підрозділи ЗСУ. Автори матеріалу вважають, що, як наслідок, в Україні суттєво почастішали випадки дезертирства. Також багато солдатів незадоволені відсутністю перспективи демобілізації.

“Нестача людей є критичною проблемою, яку Захід не зможе вирішити лише постачанням, оскільки відправлення західних військ малоймовірне”, – йдеться у матеріалі.

Романчук Микола

Recent Posts

Знову блекаут?: в Україні почали відключати світло

Одразу у двох областях України запровадили графіки аварійних відключень. Що буде зі світлом в Україні…

11 хв. ago

Мобілізація стане ще суворішою: призов посилять у рази – що готують ТЦК

У Чернігівській області активізуються зусилля щодо посилення мобілізації, про що повідомив голова обласної військової адміністрації В'ячеслав Чаус.…

16 хв. ago

Прогноз погоди на листопад: коли чекати справжніх холодів в Україні

Українців у листопаді очікує досить звична погода, хоча схід та південний схід можуть потішити трохи…

17 хв. ago

Військових обурив рейтинг армій світу: чому Росії віддали перше місце

В свіжому рейтингу армій світу Росію поставили на перше місце. Як припустив військовий Саід Ісмагілов,…

20 хв. ago

Депутат пояснив, що спонукає суддів та прокурорів брати хабарі

Україною прокотилася хвиля викриття посадовців на протиправних діях — отриманні хабарів, ймовірно, незаконних пенсій тощо.…

25 хв. ago

Україні потрібно посилити мобілізацію, але чоловіки бояться воювати, – Foreign Policy

Мобілізація залишається однією з найбільш обговорюваних тем серед українців, а більшість експертів вважають її темпи недостатніми…

41 хв. ago