Чому ТЦК почали “полювати” на чоловіків у нічних клубах та ресторанах, відповіли у WSJ

Україна активізує мобілізацію, проводячи рейди в людних місцях, таких як концертні зали, елітні магазини в Києві та популярні кафе в Одесі.

Про це пише The Wall Street Journal.

Повідомляється, що зростають труднощі з набором нових солдатів в Україні через втрати на фронті, що викликає напругу в суспільстві через ухилення впливових осіб від призову. Це призвело до відставки генпрокурора Андрія Костіна.

Президент Зеленський намагається домогтися збільшення постачання зброї та підтримки від США. Проте основною проблемою залишається брак людських ресурсів, оскільки більшість бажаючих уже на фронті, і залучати нових стає дедалі важче.

Експерт Матьє Булег зазначає, що в Україні немає простого вирішення проблеми поповнення армії, яка ускладнена значними втратами під час минулорічного літнього наступу. Зусилля держави знизити вік призову та ввести суворіші покарання для ухилянтів дозволили тимчасово збільшити кількість новобранців, але нині вона знизилася до 20 тисяч на місяць, за словами представника ЗСУ Василя Румака.

Влада посилила контроль на публічних заходах, включаючи концерти, де представники територіальних центрів комплектування перевіряють документи, що викликало негативну реакцію у громадян. Перевірки також проходять у популярних магазинах і ресторанах. Деякі люди підтримують ці дії, вважаючи, що так можна досягти справедливості в мобілізації, оскільки на фронті переважно служать жителі сіл. Заступник командира 3-ї десантно-штурмової бригади Максим Жорін зазначає, що “справедлива мобілізація” повинна включати не тільки селян, а й міських жителів.

На тлі зменшення чисельності чоловіків в Україні західні союзники почали тиснути на уряд, щоб той знизив вік призову. Однак в Україні це викликає побоювання щодо можливих наслідків демографічної кризи, яка може загрожувати майбутньому країни. Депутати обговорюють можливість зниження призовного віку, але це рішення може тільки погіршити вже існуючі демографічні проблеми.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Прогноз погоди на листопад: коли чекати справжніх холодів в Україні

Українців у листопаді очікує досить звична погода, хоча схід та південний схід можуть потішити трохи…

56 секунд ago

Військових обурив рейтинг армій світу: чому Росії віддали перше місце

В свіжому рейтингу армій світу Росію поставили на перше місце. Як припустив військовий Саід Ісмагілов,…

4 хв. ago

Депутат пояснив, що спонукає суддів та прокурорів брати хабарі

Україною прокотилася хвиля викриття посадовців на протиправних діях — отриманні хабарів, ймовірно, незаконних пенсій тощо.…

8 хв. ago

Україні потрібно посилити мобілізацію, але чоловіки бояться воювати, – Foreign Policy

Мобілізація залишається однією з найбільш обговорюваних тем серед українців, а більшість експертів вважають її темпи недостатніми…

25 хв. ago

На скільки подорожчають квартири в новобудовах у 2025 році: прогноз експертів

Фахівці ринку нерухомості передбачають однозначне зростання цін на житло в новобудовах у 2025 році. Це…

26 хв. ago

Коли їхати до Португалії: досвідчений мандрівник назвав ідеальний час для відпочинку

Португалія приваблює туристів цілий рік, але залежно від планів подорожі найкращий час може відрізнятися. Американський…

35 хв. ago