“Не все нам підходить…”: українці не розуміють, навіщо у школах відкривають ПТУ

Наші читачі вже знають, що в Україні планують запровадити трирічну профільну середню освіту. Проте не про “ПТУ”, а саме про освіту, яку діти отримуватимуть у школах. Виходить, що школярі навчатимуться не 11, а цілих 12 років.

Пілотний проєкт Міністерство освіти і науки України запустить у 2025 році, а вже з 2027 – трирічну профільну середню освіту.

Школярі на уроці

Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий заявив, що відповідну реформу організували так, щоб після випуску зі шкіл абітурієнти були краще підготовленими до університету.

Публікація Оксена Лісового, скріншот: Х

При цьому міністр наголосив, що школярі зможуть самостійно обирати профілі навчання відповідно до власних інтересів. Крім того, після 9 класу учні матимуть змогу піти навчатися у професійний коледж, а відповідно – швидше здобути нову професію.

Публікація блогера “Жозефіна”, скріншот: Х

Однак дорослі українці з подивом сприйняли такі новини. Так, блогер “Жозефіна” запустила в мережі Х ланцюжок для обговорення. Користувачі мережі в коментарях пишуть, що їм вже страшно від таких нововведень, і що при школах доведеться одразу відкривати пологові будинки.

Ось що пишуть люди в коментарях:

Коментарі, скріншот: X
Коментарі, скріншот: X

Важливо також розповісти, що починаючи з 2027 року, дев’ятикласники повинні будуть ухвалити рішення – навчатися в академічному ліцеї або у професійному коледжі, відповідно до своїх інтересів та здібностей.

Ковальчук Світлана

Recent Posts

Біля Чорнобиля помітили величезного сома-мутанта: його розміри просто вражають

Українським військовослужбовцям вдалося виявити у ставку-охолоджувачі Чорнобильської АЕС гігантську рибину. У кадр потрапив величезний прісноводний…

7 хв. ago

Дві третини українських біженців планують залишитися в Чехії

Українці все менше мають намір повертатися додому з Європи. Принаймні, біженці, які живуть у Чехії.…

12 хв. ago

Нові штрафи для автомобілістів: яку суму і за що доведеться сплатити українцям

Українські водії часто обирають тонування скла як спосіб захисту свого автомобіля, однак не всі варіанти тонування дозволені…

24 хв. ago

“Нас би вже всюди пустили”: головна лижниця Росії запропонувала бомбити Лондон (відео)

56-річна голова Федерації лижних гонок Росії Олена Вяльбе, триразова олімпійська чемпіонка, озвучила свій метод повернути…

30 хв. ago

Жодних перспектив: Анджеліна Джолі відкликала позов проти Бреда Пітта про насильство

Анджеліна Джолі припинила дворічну судову тяганину з Міністерством юстиції та ФБР через документи, що стосуються звинувачень у…

38 хв. ago

Без прописки понад 30 днів? Готуйтесь віддати останні гроші

В Україні існує законодавство, яке чітко регулює правила щодо прописки як для громадян, так і…

41 хв. ago