По 12 годин без світла: експерти розповіли, що чекає українців

Цієї зими відключення електроенергії в Україні можуть стати тривалішими. Тривалість знеструмлень може досягати 12 годин на добу, особливо при значному зниженні температури.

Про це в ефірі “Ранок.LIVE” сказав Юрій Корольчук, експерт Інституту енергетичних стратегій.

Він пояснив, що такі екстремальні заходи будуть потрібні, коли температура повітря опуститься до -10 градусів і нижче. Він зазначає, що холод створює значне навантаження на енергосистему, змушуючи вдаватися до триваліших відключень.

“Якщо брати не середню температуру, а таку періодичну, коли вона у певний день -10 градусів, це холодна насправді температура і низький рівень температур. Тому я думаю, що буде більше, ніж вісім годин, буде до 12 години навіть більше”, – сказав він.

Енергосистема України

Однак експерт наголосив, що такі тривалі перерви в електропостачанні не будуть постійними. Їхня частота і тривалість залежатимуть від погодних умов. У періоди з вищою температурою навантаження на енергосистему буде меншим, що дозволить скоротити час відключень.

Корольчук порекомендував українцям готуватися до можливості відсутності електроенергії до 12 години на добу в найхолодніші дні. Він зазначає, що такі екстремальні ситуації можуть виникати як уночі, так і вдень, коли температура опускається до -10 градусів та нижче.

Нагадаємо, що раніше українцям повідомили, що через втрати енергетики світла може не бути по 6-8 годин взимку, проте після обстрілу України 26 серпня ситуація змінилася.

Лисенко Катерина

Recent Posts

WSJ: Путін перебуває під тиском

За кілька місяців до «інавгурації» президента Володимира Путіна у травні 2024 року представники Міноборони РФ…

38 хв. ago

Експертка спрогнозувала, яким буде курс долара до кінця року

Фінансова експертка Олена Сосєдка розповіла, що фінансова підтримка Міжнародного валютного фонду допоможе стабілізувати ситуацію на…

53 хв. ago

В Ірпені з п’ятого поверху гуртожитку вистрибнув голий чоловік. ВІДЕО

Про це повідомляють місцеві Telegram-канали. За даними очевидців, після падіння «трюкач» вижив, але зламав кінцівки.…

1 годину ago

Стало відомо, яким буде щомісячний платіж за економічне бронювання від мобілізації

Щомісячний платіж за економічне бронювання від служби в українській армії складатиме для чоловіків 20-30 тисяч гривень. Про…

1 годину ago

Повістки в Україні вручатимуть по-новому: що хочуть змінити

В Україні продовжується процес вручення повісток військовозобов'язаним чоловікам через повномасштабну війну. Наразі цей документ можуть виписати у…

2 години ago

Хризантеми восени: як правильно висаджувати квіти

Хризантеми вважаються окрасою будь-якої ділянки. Коли вже все відцвіло, вони можуть бути яскравим промінцем на…

2 години ago