Кінь упав і не міг встати: у центрі Львова заборонили карети з кіньми після скандалу (відео)

Львівська міська рада заборонила перебування коней і поні в центрі міста, а також будь-яку діяльність із використанням цих тварин. Відповідне рішення ухвалив виконавчий комітет міськради під час засідання 27 серпня.

Зазначимо, що це сталося після скандалу з конем, який упав у центрі міста і не міг піднятися.

Скандал із падінням коня у Львові: що відомо

27 серпня організація UAnimals в Facebook повідомила про інцидент, у межах якого у Львові впав і не міг встати кінь у каретній упряжці. Усе сталося 26 серпня. Жінка, яка керує твариною, спробувала привести його до тями. Уже за кілька хвилин кінь був змушений везти пасажирів у кареті. Те, що сталося, зняли на відео.

Кінь упав у центрі Львова

“Коні у Львові працюють за будь-яких погодних умов — про це нам написали мешканці в особисті. За весь робочий день вони не отримують води, а одна з тварин навіть кульгає”, — говорили правозахисники.

В організації зазначили, що готують заяву в поліцію про факти жорстокого поводження з тваринами. Відповідно до закону власниці коней загрожує штраф у розмірі від 3 400-5 100 тисяч гривень.

“Подібні випадки з кіньми у Львові трапляються не вперше. Так, 2019 року в центрі міста перелякані гучним звуком тварини винесли карету на лавку з людьми. Тоді травму отримала 15-річна дівчина, а кобила Фауна зламала ноги — тварину приспали”, — заявили в UAnimals.

На подію відреагував заступник мера Львова Андрій Москаленко. Він пообіцяв розібратися в ситуації.

“Перевіряємо всю інформацію (відео з камер). Також поспілкувалися з власницею тварин”, — написав він.

Пізніше Москаленко повідомив, що на засіданні Виконавчого комітету було ухвалено рішення заборонити перебування коней і поні, а також здійснення будь-якої діяльності з їхнього використання на території центральної частини міста.

Крім того, за словами заступника мера, було створено робочу групу з визначення регламенту функціонування кінних карет на території Львівської громади.

Ольга Степанова

Recent Posts

WSJ: Путін перебуває під тиском

За кілька місяців до «інавгурації» президента Володимира Путіна у травні 2024 року представники Міноборони РФ…

39 хв. ago

Експертка спрогнозувала, яким буде курс долара до кінця року

Фінансова експертка Олена Сосєдка розповіла, що фінансова підтримка Міжнародного валютного фонду допоможе стабілізувати ситуацію на…

54 хв. ago

В Ірпені з п’ятого поверху гуртожитку вистрибнув голий чоловік. ВІДЕО

Про це повідомляють місцеві Telegram-канали. За даними очевидців, після падіння «трюкач» вижив, але зламав кінцівки.…

1 годину ago

Стало відомо, яким буде щомісячний платіж за економічне бронювання від мобілізації

Щомісячний платіж за економічне бронювання від служби в українській армії складатиме для чоловіків 20-30 тисяч гривень. Про…

1 годину ago

Повістки в Україні вручатимуть по-новому: що хочуть змінити

В Україні продовжується процес вручення повісток військовозобов'язаним чоловікам через повномасштабну війну. Наразі цей документ можуть виписати у…

2 години ago

Хризантеми восени: як правильно висаджувати квіти

Хризантеми вважаються окрасою будь-якої ділянки. Коли вже все відцвіло, вони можуть бути яскравим промінцем на…

2 години ago