У Міноборони розповіли, як будуть забирати на війну тих чоловіків, які оновили дані в ТЦК

Міністерство оборони України повідомило, що понад 4,6 мільйона чоловіків оновили свої військово-облікові дані. Стало відомо, як проходитиме мобілізація та які напрямки служби стануть пріоритетними для українців.

Речник Міноборони Дмитро Лазуткін зазначив, що темпи мобілізації збільшилися порівняно з зимовим та весняним періодами. Актуалізація інформації про військовозобов’язаних створила базу для подальшої роботи.

Призов до війська буде проводитися відповідно до нагальних потреб, враховуючи військово-облікові спеціальності чоловіків та кількість запитів на ці фахи від керівництва ЗСУ. Критерії мобілізації змінюватимуться залежно від отримання нової зброї та ситуації на фронті, тому чітко визначених критеріїв немає.

Лазуткін також повідомив, що найбільше запитів наразі на операторів безпілотних літальних апаратів, оскільки війна стає все більш високотехнологічною. Потреба у фахівцях ІТ-сфери також зросла з тих самих причин. Окрім того, збільшилася кількість запитів на тилові спеціальності, такі як кухарі та діловоди. Традиційно затребувані водії, механіки, стрільці та розвідники.

Речник підкреслив, що твердження про те, що більшість мобілізованих потрапляють у штурмовики, не відповідає дійсності. Це відносно невеликий відсоток. На лінії бойового з’єднання потрібна велика кількість людей для забезпечення логістики, доставки снарядів, харчування бійців, проведення службових розслідувань та ведення документації. Армія є великим організмом, ефективність якого залежить від швидкості, мобільності та якості виконання завдань.

Ольга Степанова

Recent Posts

Може не дожити до 70-річчя: у тяжкохворого Брюса Вілліса погіршився стан здоров’я

У знаменитого американського актора, зірки "Міцного горішка" Брюса Вілліса, в якого виявили лобно-скроневу деменцію, погіршився стан здоров'я.…

21 хв. ago

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм "Борис", який вже спричинив масштабні…

30 хв. ago

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

37 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

42 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

48 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

59 хв. ago