Чоловік через суд змусив ТЦК надати йому відстрочку від мобілізації: подробиці

Мешканець Хмельницької області звернувся до суду з позовом на Територіальний центр комплектування та соціальної підтримки з вимогою надати йому відстрочку від мобілізації. У заяві він вказав, що його батько має другу групу інвалідності, і за законом його зобов’язані утримувати. Про це стало відомо з рішення Хмельницького окружного адміністративного суду від 15 липня.

Позивач обґрунтував свої вимоги тим, що він має право на відстрочку за абзацом 11 ч. 1 ст. 23 Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”. У своїй заяві чоловік вказав, що його батько має другу групу інвалідності, і немає інших працездатних осіб, зобов’язаних за законом його утримувати.

Зі свого боку ТЦК просив відмовити в задоволенні позовних вимог. Представники центру наголосили, що право військовозобов’язаного на відстрочку супроводжується обов’язком дотримуватися порядку та правил військового обліку. Також центр повідомив чоловікові, що для розгляду його заяви про надання відстрочки необхідна особиста присутність заявника на засіданні комісії.

Чоловік вважав таку відповідь протиправною і подав позов до суду. Після розгляду всіх аспектів справи, суд встановив, що позивач дотримувався процедури подання документів для отримання відстрочки від мобілізації. ТЦК, своєю чергою, не ухвалив рішення по суті його заяви та обмежився надсиланням інформаційного листа, не надавши доказів того, що заяву було розглянуто.

Зрештою окружний суд постановив, що дії ТЦК були неправомірними, і зобов’язав центр розглянути заяву позивача, а також ухвалити відповідне рішення щодо надання або відмови в наданні відстрочки від мобілізації.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

1 годину ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

1 годину ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

1 годину ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

1 годину ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

1 годину ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

1 годину ago