Забудьте про ТЦК до кінця року: кому з чоловіків не треба йти у військкомат

Деякі військовозобов’язані можуть не оновлювати свої дані до ТЦК до кінця року. Про це заявив представник Генштабу ЗСУ, полковник Юрій Глущенко, інформує портал Стіна

Як відомо, усі чоловіки віком від 18 до 60 років мали до 16 липня оновити свої військово-облікові дані до ТЦК. Проте для певних категорій це робити необов’язково.

За словами Глущенка, оновлення даних не потрібне, якщо чоловіка віком від 18 до 60 років виключено з військового обліку. Проте має бути зазначено у відповідних державних реєстрах, зокрема у його військовому квитку.

Також Глущенко зазначив, що під час дії правового режиму військового стану та мобілізації кожен українець повинен мати при собі військово-обліковий документ із відповідними відмітками.

Якщо в документі немає відмітки, що його чоловіка виключено з військового обліку, то при перевірці цих документів до цього громадянина виникнуть питання з боку працівників ТЦК для уточнення.

Тому якщо людина була виключена з військового обліку, але відповідного запису у військовому квитку немає, доведеться звернутися до ТЦК, щоб отримати її.

Також зазначимо, що студенти можуть автоматично отримати відстрочку від мобілізації, зробивши запит до Реєстру Міносвіти. Це електронний запит через інтерфейс Резерв+ у кілька секунд пройде всі системи перевірки та надасть відповідь, чи є студентом насправді чи ні.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Після атаки Ізраїлю на Тегеран паралізовано виготовлення балістичних ракет в Ірані

У ніч на 26 жовтня Ізраїль завдав удару у відповідь на ракетний обстріл 1 жовтня 2024 року. Ця атака…

20 хв. ago

Швейцарія втрачає статус глобального банківського раю

Швейцарія, країна, яка багато років тримала корону лідера світового фінансового ринку, зараз стоїть на порозі…

24 хв. ago

Зимовий час – більше сну чи більше депресії? Прості звички, які врятують настрій

В ніч на 27 жовтня Україна традиційно перевела годинники на зимовий час. Це щорічне дійство,…

33 хв. ago

Медведєв почав погрожувати після запуску в Україні першого заводу Rheinmetall

Відомий своїми скандальними заявами заступник голови Радбезу РФ Дмитро Медведєв знову наговорив погроз на адресу України. Про…

44 хв. ago

Росіяни просунулись на схід від Вугледару та в районі Покровська – звіт ISW

Нещодавно російські війська незначно просунулися на схід і південний схід від Покровська, а також на…

45 хв. ago

Трамп заявив, що у школах без дозволу батьків дітям міняють стать – CNN

Кандидат на посаду президента США Дональд Трамп знову стверджує, буцімто школи таємно відправляють дітей-трансгендерів на операції для…

49 хв. ago