Раптові перевірки ТЦК та блокпости: українців попередили про посилення мобілізації

Заходи мобілізації протягом останнього року в Україні неодноразово змінювалися — до існуючих методів додавалися інші й не виключено, що процес оповіщення згодом знову оновиться. Про це повідомляє портал Стіна.

“За словами одного з нардепів, кількість громадян, які підпадають під мобілізацію, за останній місяць скоротилася. Було названо дві цифри порівняно з минулими місяцями. Тобто відбувається зменшення кількості мобілізованих і це призводить до активізації діяльності ТЦК, які, як відомо, проводять разом із представниками Нацполіції заходи оповіщення, перевірки документів.

Яких заходів вдаватимуться ще — думаю, що цей процес триватиме приблизно на цьому рівні», — припускає аналітик.

За його словами, надто велике збільшення обсягів мобілізації може вплинути на те, що навчальні центри можуть не впоратися із розміщенням призовників.

Останнім часом у соцмережах користувачі різних регіонів час від часу цікавляться, чи мають право представники ТЦК заходити в приватне житло без згоди власника і проводити в будинку оповіщення.

“Українським законодавством визначено, за яких умов зокрема представники правоохоронних органів мають право заходити до приватного житла. Я думаю, що в цьому серйозних зрушень не буде”, – каже Селезньов.

Працюватиме та сама схема: блокпопости, перевірка документів, раптові перевірки в будь-якому місці. Відповідно до законодавства немає чітко визначених місць, де може проводитися повідомлення. Але для проникнення у житло мають бути відповідні підстави, санкції судів.

До цього Селезньов додає: “Приблизна кількість мобілізаційного потенціалу нашої країни відповідно до відкритих джерел — це близько 5 мільйонів громадян.

Ми повинні розуміти, що закликати півмільйона громадян, кожне десяте, застосовуючи заходи оповіщення, є реальним, але ємність наших навчальних центрів не дозволяє пропускати таку кількість мобілізованих. Тобто їх нема де фізично розміщувати та готувати.

Романчук Микола

Recent Posts

Будинок без дверей: дивна нерухомість спантеличила покупців у Англії

У Честерфілді продається будинок, який спантеличив усіх – на фасаді відсутні вхідні двері! Потенційні покупці…

6 хв. ago

Арешти через кібербулінг: сімох осіб звинуватили у цькуванні режисера відкриття Олімпіади

Французька поліція затримала сімох осіб через масове онлайн-знущання над режисером церемонії відкриття Олімпіади-2024 Томасом Джоллі.…

14 хв. ago

Названо місто, де на кожного місцевого припадає понад сотня туристів

Мрієте про ідеальний відпочинок? Готуйтеся до натовпів! Нове дослідження показало: є міста, де туристів більше,…

18 хв. ago

На заводі у Рівненській області виявлено мертвого лева: як він там опинився

На території Костопільського заводу з утилізації відходів на Рівненщині знайдено мертве тіло лева. Попередні висновки…

50 хв. ago

Таємницю катаклізмів буде розкрито: вчені пробурять свердловину в епіцентрі потужного землетрусу

Група міжнародних вчених, включно з Австралійським національним університетом (ANU), готується до доволі сміливої місії в…

1 годину ago

Дженніфер Еністон зустрічається з лікарем, який зробив їй підтяжку грудей

Голлівудська зірка довгі роки була противницею ботокса і пластичних операцій, вважаючи за краще дорослішати природно.…

1 годину ago