“Мобілізація в Україні неефективна”: військовий пояснив, що потрібно змінити вже зараз

Мобілізаційна система в Україні потребує серйозних змін, адже нинішній підхід не забезпечує необхідну кількість та якість особового складу. Про це розповів офіцер бригади “Рубіж” Максим Таран в інтерв’ю ТСН.ua.

Проблема з ефективністю мобілізації

За словами Тарана, мобілізаційні ресурси наразі не використовуються максимально ефективно. Він зазначив, що люди, яких дійсно потребують у військових підрозділах, не завжди потрапляють у військо. На його думку, це комплексна проблема, що не обмежується лише роботою ТЦК.

“Не всі, хто не йде на фронт, роблять це з байдужості чи проросійських настроїв. Багато хто просто боїться втратити свій комфорт, а поняття “мобілізація” для них звучить як “могілізація”. Цьому сприяє і російська пропаганда, і внутрішні проблеми,” – каже офіцер.

Що заважає залученню людей

На думку військового, для покращення мобілізації необхідно підвищити рівень матеріального, соціального та медичного забезпечення. Люди мають бути впевнені, що їхнє здоров’я та життя будуть належно захищені, а їхні родини – забезпечені підтримкою. Максим Таран наголошує, що цього неможливо досягти лише зусиллями військових і волонтерів.

Відкритість і чесність – запорука успіху

Офіцер також вважає, що важливо створювати прозорий рекрутинг. Військові мають відкрито говорити про те, як насправді виглядає служба, і не прикрашати реалії. За його словами, у його бригаді “Рубіж” служать як колишні підприємці, так і люди з успішними кар’єрами. Є також жінки та колишні поліцейські. Ці історії показують, що армія відкрита для всіх, хто готовий до боротьби.

“Журналісти приїжджають до нас і спілкуються з бійцями прямо на передовій, показуючи їхні історії та реальні емоції. Це не просто лозунги, а приклад того, як найкращі люди об’єднуються заради захисту України,” – розповів Максим Таран.

Романчук Микола

Recent Posts

Рейтинг армій світу 2024: Росія на першому місці, Україна у вісімці найсильніших

У своєму щорічному рейтингу армій світу американський журнал US News and World Report назвав Росію…

14 хв. ago

“План поразки”: як Україна може програти війну, — Миколаївський Ваньок

Українці, які вже третій рік живуть в умовах війни, мають безліч запитань щодо ефективності внутрішньої…

23 хв. ago

Поховані ядерні амбіції: Ізраїль завдав удару по секретних базах Ірану

У ніч на 26 жовтня Ізраїль відповів на масовану атаку Ірану, завдавши ударів по стратегічних…

43 хв. ago

Вовина тисяча: чому ініціатива Зеленського виплатити по 1000 грн викликала обурення у суспільстві

Українці з підозрою сприйняли обіцянку президента Володимира Зеленського виплатити кожному громадянину по 1000 гривень. Багато…

49 хв. ago

Мільйони в коробках і фальшиві діагнози: як ТЦК і МСЕК наживаються на війні

Під час війни корупція у військово-лікарських комісіях (ВЛК) та територіальних центрах комплектування (ТЦК) набула жахливих…

1 годину ago

Скандал у парку: хаскі загриз лебедя, а власника мобілізували до ЗСУ

В Івано-Франківську пес породи хаскі напав на чорного лебедя в парку, що обурило мешканців міста.…

1 годину ago