В Україні створять єдиний держреєстр військовослужбовців: деталі від Міноборони

У Міністерстві оборони України пропонують створити єдиний державний реєстр військовослужбовців для удосконалення військового обліку та надання електронних послуг. Про це йдеться на офіційному сайті оборонного відомства.

Повідомляється, що реєстр передбачає створення єдиної бази даних для військовослужбовців Збройних Сил України та Державної служби спеціального транспорту, а також введення унікального електронного ідентифікатора Military ID. Цей ідентифікатор уможливить обмін даними між реєстрами без використання персональних даних військових.

Крім того, передбачається формування законодавчої бази для подальшого розвитку мобільного застосунку для військових “Армія+” та інформаційно-комунікаційної системи Міністерства оборони України. Військовослужбовці та їхні сім’ї зможуть отримувати електронні послуги, включно із соціальними пільгами, гарантіями та бонусними програмами.

У Міноборони наголосили, що реєстр не міститиме інформації про військову службу, звання або спеціальність людини. Чутливі дані зберігатимуться в інших захищених інформаційних системах. За потреби їх можна буде деперсоніфікувати за допомогою Military ID.

“Створення Єдиного реєстру — це черговий крок цифрової модернізації нашої системи військового управління. Коли законопроєкт стане законом, ми отримаємо юридичні інструменти роботи з інформацією про військовослужбовця та захисту таких даних”, — заявила заступниця міністра оборони з цифровізації Катерина Чорногоренко.

Ковальчук Світлана

Recent Posts

Яку техніку можна під’єднувати до портативної зарядної станції?

Портативні зарядні станції стають дедалі популярнішими завдяки своїй здатності забезпечувати резервне живлення під час вимкнення…

20 хв. ago

Один з найдорожчих у Лос-Анджелесі: як виглядає особняк Анджеліни Джолі за 25 мільйонів

Анджеліна Джолі – ікона стилю для поколінь. Бездоганний смак зірки поширюється, зокрема, і на її…

33 хв. ago

В Україні готують масовий призов: майже мільйон повісток буде вручено за 3 місяці

Кабінет міністрів України затвердив виділення 71,82 млн грн на централізоване виготовлення 900 тис. повісток, які…

41 хв. ago

Турецького забудовника засудили до 865 років в’язниці, через зруйновані землетрусом будинки

У Туреччині забудовника Хасана Альпаргюна символічно засудили до 62 довічних термінів позбавлення волі, що становить 865…

49 хв. ago

Президент Фінляндії пояснив алгоритм дій України для вступу до НАТО

Президент Фінляндії Александр Стубб заявив, що Україна спочатку стане членом Євросоюзу, а вже потім зможе…

1 годину ago

Жінка вирішила схуднути за допомогою рибних консервів і розповіла, що з цього вийшло

60-річна фельдшерка на ім'я Джейн розповіла, що їла 70 днів лише сардини. Ця дієта допомогла…

3 години ago