Повістки Укрпоштою: які непорозуміння можуть виникнути з ТЦК

Військовозобов’язаним почали надсилати повістки автоматично поштою. Але що робити, якщо повістка загубиться через несправність поштової скриньки, затримку поштової служби або взагалі не дійде до адресата? Чи можуть виникнути проблеми із територіальним центром комплектування? Ці питання хвилюють багатьох.

Як пояснює адвокатка Марина Бекало, навіть якщо лист загубився з вини “Укрпошти” або був пошкоджений, ТЦК керуватиметься даними поштової служби. Якщо в повідомленні зазначено, що особа не перебувала за місцем проживання або відмовилася отримати лист, це вважатиметься фактом вручення повістки. Тобто, якщо лист надійшов у поштове відділення, а ви не забрали його, це може бути розцінено як факт ухилення від призову.

Лист від Укрпошти. Фото з відкритих джерел

Що робити, якщо ви не отримали повістку, але вас притягують до адміністративної відповідальності? За словами Марини Бекало, у такому випадку є можливість оскаржити постанову ТЦК. Наприклад, якщо пошкоджена поштова скринька не з вашої вини або ви не отримали повідомлення про лист, необхідно скласти акт з представниками ЖЕКа чи ОСББ про пошкодження скриньки, або надіслати скаргу до “Укрпошти”. Це може стати підставою для оскарження у суді.

Крім того, важливо звертати увагу на терміни доставки листа. Якщо повістка була надіслана, але прийшла занадто пізно, це також може бути підставою для подання скарги на поштову службу. У таких випадках військовозобов’язаний може звернутися до ТЦК і пояснити ситуацію, підтвердивши, що затримка виникла не з його вини.

Цікаво, що ТЦК буде намагатися відстежити військовозобов’язаних через різні реєстри, і ті, хто оновлював свої дані, першими отримають повістки. А осіб, які не мають місця реєстрації або не оновлювали інформацію, можуть викликати через місце роботи, якщо вдасться з’ясувати цю інформацію.

Ковальчук Світлана

Recent Posts

Китай хоче повністю відмовитися від платежів з Росії: 12 жовтня приймуть рішення

Банки у Китаї можуть припинити співпрацю з російськими кредиторами. Це напряму пов'язана із санкційною політикою…

8 хв. ago

The Economist: Зеленський збирається провести президентські вибори

Український президент Володимир Зеленський розглядає можливість проведення президентських виборів у 2025 році, щоб зміцнити свою владу, повідомили The…

22 хв. ago

Українських дітей не пускатимуть до Польщі: назвали причину

Українських дітей до 13 років із тимчасовим захистом можуть не пустити до Польщі, якщо вони не…

36 хв. ago

Постачання зброї Україні у 2025 році під загрозою — ЗМІ

Люди, знайомі з цим питанням повідомляють, що постачання зброї Україні в наступному році перебуває під загрозою, оскільки…

45 хв. ago

Новий страх: Лукашенко пророкує збройне повстання проти себе

Лукашенко заявив, що опозиція нібито готує збройне повстання проти нього. «Їм сказали: «Хлопці, балачки —…

59 хв. ago

«Зима не буде простою»: оцінили дефіцит електроенергії в Україні

Національний банк залишив незмінною оцінку дефіциту електроенергії в Україні у 2024 році на рівні 7%.…

1 годину ago