Готуємося до жорстких відключень світла: як зберегти свіжість продуктів у регулярній “темряві”

Часті заплановані та несподівані відключення електроенергії можуть призвести до псування продуктів та проблем з розморожуванням.

Щоб пом’якшити ці проблеми та ефективно зберегти продукти, розгляньте наступні стратегії під час постійних перебоїв з електропостачанням:

Тримайте запас пляшок із замороженою водою у морозильнику. Якщо електрика вимкнеться, покладіть ці пляшки в холодильник. Вони допоможуть підтримувати нижчу температуру, тим самим продовжуючи термін служби ваших продуктів, що швидко псуються.

Утримуйтеся від відкриття дверей холодильника без потреби. Тримаючи двері зачиненими, ви можете утримувати холодне повітря всередині, що допомагає зберігати продукти свіжими протягом більш тривалого періоду.

Багато фруктів та овочів, таких як огірки, помідори, яблука, капуста та листова зелень, можна зберігати без охолодження. Знайдіть темне та прохолодне місце для їх зберігання, далеко від прямих сонячних променів. Для коренеплодів, таких як морква та буряк, розгляньте можливість розміщення їх у ящиках, наповнених піском.

Щоб продовжити свіжість сиру, загорніть його в тканину, змочену солоною водою, потім загорніть у папір і зберігайте у прохолодному місці. Цей метод допоможе зберегти його якість до трьох днів. Перед вживанням дайте постояти протягом години після нарізки.

Також сіль є чудовим консервантом для м’яса та сала. Загорніть ковбасу в рушник, змочений солоною водою, і помістіть в прохолодне місце, щоб продовжити термін зберігання.

Холодильник: скрін з відео

Щоб запобігти псуванню, замочіть яйця в солоній воді і покладіть їх у пакет із рисом.

Метод консервування молока: закип’ятіть молоко із щіпкою харчової соди, потім вилийте його в банку. Помістіть цю банку у цебро з водою і накрийте рушником, переконавшись, що кінці рушника занурені у воду. Додавання льоду, якщо є, ще більше допоможе зберегти його прохолодним.

Крім цього, зберігайте масло в банці, наповненій водою, щоб зберегти його свіжість.

Такі страви, як борщ і суп, слід готувати і їсти якнайшвидше, щоб уникнути псування.

Ще розгляньте можливість висушування хліба або приготування сухариків, щоби продовжити термін його придатності.

Ковальчук Світлана

Recent Posts

Cуд анулював шлюб пари через дві таємниці дружини: що вона приховувала

Суд у Китаї анулював шлюб на вимогу чоловіка, який дізнався, що його дружина приховала історію…

6 хв. ago

У Києві затримали чергову керівницю МСЕК. Які послуги вона надавала чоловікам

У Києві викрили голову міжрайонної МСЕК, яка допомагала чоловікам отримати інвалідність. Правоохоронці повідомили їй про…

14 хв. ago

Майбутній король Норвегії висловився про арешт його пасинка, якого звинувачують у насильстві

Майбутній король Норвегії – кронпринц Гокон – прокоментував арешт його пасинка Маріуса Хойбі – позашлюбного…

21 хв. ago

Як з 1 грудня зміняться тарифи на газ і скільки доведеться платити українцям

Після літнього підвищення тарифів на електроенергію українців хвилює питання, чи підніматиметься ціна на газ з приходом зими.…

30 хв. ago

Який мобілізаційний резерв України: The Financial Times назвало цифру

Мобілізаційний резерв України на сьогодні становить 3,7 млн людей. А загальна кількість громадян чоловічої статі віком від…

39 хв. ago

У Росії погрожують завдати ядерний удар по Алясці

Генерал-лейтенант ЗС РФ Андрій Гурульов заявив, що Росія може використати тактичну ядерну зброю для удару…

47 хв. ago