Готуємося до жорстких відключень світла: як зберегти свіжість продуктів у регулярній “темряві”

Часті заплановані та несподівані відключення електроенергії можуть призвести до псування продуктів та проблем з розморожуванням.

Щоб пом’якшити ці проблеми та ефективно зберегти продукти, розгляньте наступні стратегії під час постійних перебоїв з електропостачанням:

Тримайте запас пляшок із замороженою водою у морозильнику. Якщо електрика вимкнеться, покладіть ці пляшки в холодильник. Вони допоможуть підтримувати нижчу температуру, тим самим продовжуючи термін служби ваших продуктів, що швидко псуються.

Утримуйтеся від відкриття дверей холодильника без потреби. Тримаючи двері зачиненими, ви можете утримувати холодне повітря всередині, що допомагає зберігати продукти свіжими протягом більш тривалого періоду.

Багато фруктів та овочів, таких як огірки, помідори, яблука, капуста та листова зелень, можна зберігати без охолодження. Знайдіть темне та прохолодне місце для їх зберігання, далеко від прямих сонячних променів. Для коренеплодів, таких як морква та буряк, розгляньте можливість розміщення їх у ящиках, наповнених піском.

Щоб продовжити свіжість сиру, загорніть його в тканину, змочену солоною водою, потім загорніть у папір і зберігайте у прохолодному місці. Цей метод допоможе зберегти його якість до трьох днів. Перед вживанням дайте постояти протягом години після нарізки.

Також сіль є чудовим консервантом для м’яса та сала. Загорніть ковбасу в рушник, змочений солоною водою, і помістіть в прохолодне місце, щоб продовжити термін зберігання.

Холодильник: скрін з відео

Щоб запобігти псуванню, замочіть яйця в солоній воді і покладіть їх у пакет із рисом.

Метод консервування молока: закип’ятіть молоко із щіпкою харчової соди, потім вилийте його в банку. Помістіть цю банку у цебро з водою і накрийте рушником, переконавшись, що кінці рушника занурені у воду. Додавання льоду, якщо є, ще більше допоможе зберегти його прохолодним.

Крім цього, зберігайте масло в банці, наповненій водою, щоб зберегти його свіжість.

Такі страви, як борщ і суп, слід готувати і їсти якнайшвидше, щоб уникнути псування.

Ще розгляньте можливість висушування хліба або приготування сухариків, щоби продовжити термін його придатності.

Ковальчук Світлана

Recent Posts

Один із найбідніших регіонів Росії став лідером за витратами на пам’ятники загиблим на війні в Україні

Журналісти російських опозиційних ЗМІ побічно підтвердили той факт, що на війну в Україну вирушають росіяни…

2 хв. ago

Стюардеса застерегла туристів від повторення поширеної помилки: стосується багажу

Ні для кого не секрет, що за туристами під час відпустки полюють полчища шахраїв і…

5 хв. ago

Штраф за ремонт авто: з водіїв здирають солідні суми за поширене порушення

Раніше для багатьох українських водіїв ремонт автомобіля просто на вулиці біля дому був звичайною справою.…

9 хв. ago

“Плюс сто мільярдів”: у Раді назвали критерії роботодавця для економічного бронювання

У Раді напрацювали концепцію економічного бронювання з врахуванням можливостей компаній, які працюють у регіонах з різним рівнем…

12 хв. ago

Міський радник 15 років підглядав за жінками у спальнях та ваннах, записуючи відео

Міський радник у Західному Йоркширі (Велика Британія), який керував ІТ-бізнесом, Роберт Голден використовував приховані камери,…

16 хв. ago

“Це інша людина”: чоловік уперше за 20 років зробив нову стрижку (відео)

Перукар на ім'я Річмонд часто демонструє стрижки своїх клієнтів, які набирають мільйони переглядів у соцмережах.…

35 хв. ago