Готуємося до жорстких відключень світла: як зберегти свіжість продуктів у регулярній “темряві”

Часті заплановані та несподівані відключення електроенергії можуть призвести до псування продуктів та проблем з розморожуванням.

Щоб пом’якшити ці проблеми та ефективно зберегти продукти, розгляньте наступні стратегії під час постійних перебоїв з електропостачанням:

Тримайте запас пляшок із замороженою водою у морозильнику. Якщо електрика вимкнеться, покладіть ці пляшки в холодильник. Вони допоможуть підтримувати нижчу температуру, тим самим продовжуючи термін служби ваших продуктів, що швидко псуються.

Утримуйтеся від відкриття дверей холодильника без потреби. Тримаючи двері зачиненими, ви можете утримувати холодне повітря всередині, що допомагає зберігати продукти свіжими протягом більш тривалого періоду.

Багато фруктів та овочів, таких як огірки, помідори, яблука, капуста та листова зелень, можна зберігати без охолодження. Знайдіть темне та прохолодне місце для їх зберігання, далеко від прямих сонячних променів. Для коренеплодів, таких як морква та буряк, розгляньте можливість розміщення їх у ящиках, наповнених піском.

Щоб продовжити свіжість сиру, загорніть його в тканину, змочену солоною водою, потім загорніть у папір і зберігайте у прохолодному місці. Цей метод допоможе зберегти його якість до трьох днів. Перед вживанням дайте постояти протягом години після нарізки.

Також сіль є чудовим консервантом для м’яса та сала. Загорніть ковбасу в рушник, змочений солоною водою, і помістіть в прохолодне місце, щоб продовжити термін зберігання.

Холодильник: скрін з відео

Щоб запобігти псуванню, замочіть яйця в солоній воді і покладіть їх у пакет із рисом.

Метод консервування молока: закип’ятіть молоко із щіпкою харчової соди, потім вилийте його в банку. Помістіть цю банку у цебро з водою і накрийте рушником, переконавшись, що кінці рушника занурені у воду. Додавання льоду, якщо є, ще більше допоможе зберегти його прохолодним.

Крім цього, зберігайте масло в банці, наповненій водою, щоб зберегти його свіжість.

Такі страви, як борщ і суп, слід готувати і їсти якнайшвидше, щоб уникнути псування.

Ще розгляньте можливість висушування хліба або приготування сухариків, щоби продовжити термін його придатності.

Ковальчук Світлана

Recent Posts

Штрафи для українських водіїв за радіо: кому та де загрожує покарання до 13 тис. грн

В Україні багато хто здивується, що за користування радіо у власному автомобілі можуть стягувати штрафи.…

2 хв. ago

З чим носити піджак у 2025 році: стильні “луки” від Дорофєєвої та Єфросиніної на кожен день

Піджак - це не просто класика, а один з головних трендів 2025 року. У новому…

11 хв. ago

Часу до 5 лютого: українці зобов’язані пройти ВЛК, інакше мають заплатити 17 тисяч гривень, хто має прийти

Військовозобов'язані громадяни України, які мають статус "обмежено придатних до військової служби", зобов'язані до 5 лютого…

20 хв. ago

Зарплати президентів. Скільки отримує Дуда, Зеленський, Шольц та інші світові лідери

Зарплата президента США вважається найвищою, хоча її сума не переглядалась вже понад декілька років. Президент…

28 хв. ago

«Військові небезпечні». Працівниця столичного хостелу відмовилася обслуговувати офіцерів ЗСУ

У столичному хостелі Hostel Vshokoladi відмовилися обслуговувати групу, у складі якої був речник Військово-морських сил…

37 хв. ago

Нардеп вивозив ухилянтів за кордон у ролі своїх водіїв: що про нього відомо

У суботу, 18 січня, правоохоронці повідомили чинному народному депутату України про підозру в організації незаконного…

46 хв. ago