Без ТЦК: українці зможуть отримати відстрочку від мобілізації у Резерв+

У Міністерстві оборони України планують запровадити нову функцію в додатку «Резерв+», яка дозволить військовозобов’язаним отримувати відстрочку від призову в автоматичному режимі.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко під час виступу на технологічній конференції IT Arena 2024 у Львові, передає Sud.ua.

За словами Черногоренко, для реалізації цього проекту необхідно не лише внести зміни до нормативної бази, а й забезпечити технологічну готовність партнерів, які володіють відповідними реєстрами даних.

Планується, що з початку листопада 2024 року будуть доступні три форми автоматичних відстрочок: для студентів денної форми навчання, багатодітних батьків та осіб з інвалідністю. Наразі в міністерстві працюють над узгодженням необхідних нормативних змін.

“Ми прагнемо, щоб особа, яка має підстави для відстрочки, могла за кілька хвилин повідомити про своє право через додаток, не відвідуючи ТЦК особисто”, – наголосила Черногоренко.

Раніше заступниця міністра зазначала, що відсутність автоматизованого механізму надання та продовження відстрочок створює корупційні ризики та нерівні умови для громадян.

Ковальчук Світлана

Recent Posts

Чоловіка вигнали з ресторану через його обличчя: який він має вигляд (фото)

У Лондоні чоловік звернувся до поліції після того, як його вигнали з ресторану за те,…

10 хв. ago

В Україні затвердили перелік хвороб та станів, за яких призначатиметься медичний канабіс

У Міністерстві охорони здоров'я України затвердили перелік хвороб та станів, за яких призначатиметься медичний канабіс. Ліки…

13 хв. ago

Google заплатила 2,7 млрд дол. за повернення програміста, який звільнився: чому він особливий

Компанія Google заплатила $2,7 млрд, щоб до них повернувся працювати "геній штучного інтелекту" - 48-річний інженер-програміст Ноам Шазір, який звільнився…

16 хв. ago

Багато хто залишиться без батьківських квартир: нардеп пояснив причину

Низькі пенсії та зростання цін на продукти, послуги та ліки змушують пенсіонерів насамперед витрачати свої…

19 хв. ago

Марк Цукерберг похизувався окулярами Orion від Meta, які говорять голосом легендарної актриси

Марк Цукерберг представив свою нову розробку розумних окулярів для живого перекладу. Окуляри Orion від Meta відображатимуть голограми та…

23 хв. ago

Повістки Укрпоштою: які непорозуміння можуть виникнути з ТЦК

Військовозобов'язаним почали надсилати повістки автоматично поштою. Але що робити, якщо повістка загубиться через несправність поштової…

29 хв. ago