Прийшов за паспортом, а став на військовий облік: кого з чоловіків це стосується

Військовозобов’язані в Україні можуть стати на військовий облік прийшовши до ТЦК. Але Кабінет міністрів схвалив порядок, згідно з яким деякі українці ставатимуть на облік без проходження військово-лікарської комісії.

Зокрема це стосується тих, хто звертається за оформленням внутрішнього або закордонного паспорта. Про це йдеться у порядку “реалізації експериментального проекту з автоматичної верифікації та перевірки відомостей про призовників, військовозобов’язаних та резервістів”, передає РБК-Україна.

Українців від 17 до 25 років автоматично ставитимуть на військовий облік призовників під час видачі паспорта. Це також стосується тих, хто наразі за кордоном.Така процедура відбуватиметься на основі даних в реєстрі “Оберіг”, який збирати інформацію з інших державних реєстрів.

Громадян від 18 до 25 років ТЦК ставитиме на облік при зверненні за паспортом на основі зареєстрованого місця проживання. У разі відсутності останніх даних, Генштаб ЗСУ сам обере військкомат.

Чоловіки від 18 до 60 років, що хочуть отримати паспорт, зможуть це зробити тільки після пред’явлення військово-облікового документа. У разі, якщо інформація про особу в “Оберіг” буде недійсною, то паспорт можна буде отримати лише у територіальному органі чи підрозділі Державної міграційної служби.

Якщо звернення чоловіка від 18 до 25 років до паспортного сервісу було з метою оформлення паспорта у разі втрати чи обміну і на особу немає записів в “Оберіг”, то документи на паспорт приймаються без військового квитка, приписного чи тимчасового посвідчення. Однак при видачі треба показати військово-обліковий документ.

Отже, дані чоловіків автоматично йдуть в “Оберіг” під час подання документів на паспорт і їх ставлять на облік без проходження ВЛК.

Ольга Степанова

Recent Posts

У Росії хочуть знести пам’ятник “вагнерівцям”: назріває скандал

У Росії, у підмосковному місті Воскресенськ хочуть знести пам’ятник, встановлений на честь бойовиків ПВК "Вагнер"…

5 хв. ago

Улюблена стрижка парижанок: модні експерти розповіли, яка зачіска додасть осінньої романтичності образу

З початком осіннього сезону багатьом жінкам хочеться змін – додати романтичності у свою зовнішність. Але не…

12 хв. ago

Росію сколихнули одразу три землетруси: в будинках обвалилася штукатурка

У ніч проти 20 вересня в Кемеровській області Росії сталися одразу три землетруси. Жителі відчули поштовхи, у…

21 хв. ago

У Тернополі чоловіки співали на вулиці російський шансон – “концерт” закінчився у ТЦК

У центрі Тернополя кілька п'яних чоловіків співали російський шансон. "Концерт" відбувався на Театральній площі недалеко…

30 хв. ago

“Вічна” ядерна батарея виявилася у 8000 разів ефективнішою за аналоги: як вона влаштована

Батарея, розроблена вченими з китайського університету Сучжоу, використовує енергію радіоактивного розпаду — процесу, який відбувається…

38 хв. ago

Столтенберг назвав єдину умову, за якої війна може закінчитися

Чим сильнішою та тривалішою буде підтримка України, тим швидше може завершитися війна, розв'язана Росією. За…

43 хв. ago