Кидають авто та йдуть в очерет. Нардепка засвітила місце, звідки чоловіки тікають з України

На ділянці Маяки-Паланка, транзитній дорозі, яка проходить через Молдову, чоловіки-громадяни України нерідко намагаються незаконно залишити територію країни. Про це розповіла народна депутатка Соломія Бобровська у Facebook.

За її словами, чоловіки просто залишають свою машину край дороги і здійснюють спробу потрапити до Молдови.

«На фото ділянка Маяки-Паланка, де чоловіки умудряються кидати авто і йти в очерет. Буквально за притулком в Молдові», – вважає Соломія Бобровська.

Соломія Бобровська також прокоментувала резонансну втечу за кордон прихильника Московської церкви, народного депутата Артема Дмитрука. 

«Закон для всіх один, але для декого рівніший. І найбільше обурює, що умовних військових будуть шманати на кордоні до пломб в зубах, а цілий народний депутат (і не один) просто звалив і досі публічно ніхто не сказав ЯК ТАК можна було. Щоб виїхати, наприклад, мені закордон треба отримати як мінімум офіційно 4 підписи погодження у ВРУ», – зауважила політикиня. Вона додала, що ніколи не повірить, що «Дмитрук втікав очеретом на відрізку Маяки-Паланка, або на будь якому іншому напрямку».

Нардепка вважає, що така втеча і подібні їй можуть бути або «під дозволом негласним Офісу президента, а відтак і вказівка для ДПСУ», або це відповідальність інспектора прикордонної служби, який «бере хабар, але потім поїде за ґрати, через кримінальну відповідальність». На її переконання, «звичайний прикордонник це розуміє і не бажає ризикувати».

Також Бобровська передбачає, що у Дмитрука могли бути документи на інше ім’я, однак «їх виготовити далеко не просто».

«З усією повагою до прикордонників, але пора публічно пояснювати, як перед особами, яких оголошують в розшук – розчиняється кордон і підозрювані на всіх можливих державних посадах просто зникають в Європі. Час не просто робити внутрішні ротації керівників регіональних управлінь і начальників загонів, щоб приховати від сторонніх очей – а й залучати ДБР до проведення розслідувань, високопосадовців у тому числі», – наголосила політикиня.

Соломія Бобровська додала, що зробить необхідні звернення, аби дізнатися «як цей прислужник рпц-фсб перетнув кордон».

Ольга Степанова

Recent Posts

Абсолютний рекорд за 70 років: Німеччина шокована кількістю біженців

У Німеччині кількість біженців досягла рекордного рівня з 1950-х років. Про це пише Neue Osnabrücker Zeitung. У…

6 хв. ago

Марк Цукерберг показав зворушливий знімок з маленькою донькою (фото)

40-річний американський мільярдер та програміст Марк Цукерберг показав зворушливе фото з маленькою донькою Аурелією, якій…

15 хв. ago

Ціни злетять до небес: туристів застерегли від авіаперельотів у кілька дат 2024 року

Традиційно в грудні люди більше подорожують – хтось мчить до своїх родин, щоб разом відсвяткувати…

24 хв. ago

Київ у зоні ризику: прийдешня зима стане найсуворішим випробуванням для українців

Прийдешня зима може стати для України найсуворішим випробуванням, оскільки електропостачання ризикує зіткнутися з "серйозними перебоями" після масштабних російських атак.…

32 хв. ago

Telegram в Україні можуть закрити: що відомо про нову заборону і що буде далі

Після засідання Національного координаційного центру кібербезпеки було вирішено запровадити певні обмеження на використання Telegram, зокрема…

43 хв. ago

Намагаються послабити Буданова: Умєров звільнив двох заступників начальника ГУР

Міністр оборони Рустем Умєров звільнив двох заступників голови ГУР Кирила Буданова без його відома. Про це повідомляє "Бабель" із…

52 хв. ago