Кидають авто та йдуть в очерет. Нардепка засвітила місце, звідки чоловіки тікають з України

На ділянці Маяки-Паланка, транзитній дорозі, яка проходить через Молдову, чоловіки-громадяни України нерідко намагаються незаконно залишити територію країни. Про це розповіла народна депутатка Соломія Бобровська у Facebook.

За її словами, чоловіки просто залишають свою машину край дороги і здійснюють спробу потрапити до Молдови.

«На фото ділянка Маяки-Паланка, де чоловіки умудряються кидати авто і йти в очерет. Буквально за притулком в Молдові», – вважає Соломія Бобровська.

Соломія Бобровська також прокоментувала резонансну втечу за кордон прихильника Московської церкви, народного депутата Артема Дмитрука. 

«Закон для всіх один, але для декого рівніший. І найбільше обурює, що умовних військових будуть шманати на кордоні до пломб в зубах, а цілий народний депутат (і не один) просто звалив і досі публічно ніхто не сказав ЯК ТАК можна було. Щоб виїхати, наприклад, мені закордон треба отримати як мінімум офіційно 4 підписи погодження у ВРУ», – зауважила політикиня. Вона додала, що ніколи не повірить, що «Дмитрук втікав очеретом на відрізку Маяки-Паланка, або на будь якому іншому напрямку».

Нардепка вважає, що така втеча і подібні їй можуть бути або «під дозволом негласним Офісу президента, а відтак і вказівка для ДПСУ», або це відповідальність інспектора прикордонної служби, який «бере хабар, але потім поїде за ґрати, через кримінальну відповідальність». На її переконання, «звичайний прикордонник це розуміє і не бажає ризикувати».

Також Бобровська передбачає, що у Дмитрука могли бути документи на інше ім’я, однак «їх виготовити далеко не просто».

«З усією повагою до прикордонників, але пора публічно пояснювати, як перед особами, яких оголошують в розшук – розчиняється кордон і підозрювані на всіх можливих державних посадах просто зникають в Європі. Час не просто робити внутрішні ротації керівників регіональних управлінь і начальників загонів, щоб приховати від сторонніх очей – а й залучати ДБР до проведення розслідувань, високопосадовців у тому числі», – наголосила політикиня.

Соломія Бобровська додала, що зробить необхідні звернення, аби дізнатися «як цей прислужник рпц-фсб перетнув кордон».

Ольга Степанова

Recent Posts

У небі залишаться тільки супутники Ілона Маска: Starlink відріже Землю від решти Всесвіту

Учені з Нідерландів стверджують, що радіохвилі від зростаючої мережі супутників Ілона Маска можуть назавжди закрити…

1 годину ago

Швейцарія може запровадити платіжні картки для біженців

Парламент Швейцарії підтримав створення платіжної системи для прохачів притулку на основі спеціальних дебетових карток. Йдеться…

1 годину ago

Механік назвав “ахіллесову п’яту” французьких автомобілів: чому краще про них забути

Існує серйозна проблема, з якою люди стикаються знову і знову, коли купують французькі автомобілі, пише Express, поділившись…

1 годину ago

Ненависть зашкалює: у Львові ТЦКашники ногами мобілізували перехожого

Скандали з представниками ТЦК виникають у різних куточках України. Однак саме на Західній Україні вони "найяскравіші" і…

1 годину ago

Нідерланди повернуть українських чоловіків призовного віку

Прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схоф пообіцяв знайти важелі, які допоможуть повернути додому військовозобов’язаних українських чоловіків Прем'єр-міністр Нідерландів…

1 годину ago

Ізраїль 15 років готував таємну операцію з підриву пейджерів у Лівані

Ізраїль протягом 15 років планував та здійснював операцію з підриву пейджерів у Лівані. Для цього використовувалися…

1 годину ago