Купівля зарядної станції: фахівець розповів, на що варто звернути увагу

На тлі відключень світла в Україні користуються попитом зарядні станції, які можуть живити гаджети, побутову техніку і навіть котел. Про те, на що звернути увагу під час купівлі зарядної станції, розповів працівник магазину електроніки з Дніпропетровської області Микита Козорог порталу “Суспільне Дніпро”.

Як зазначає експерт, станції бувають від 200 ват до 7,5 кіловата. Вибирати потужність слід з урахуванням того, які прилади потрібно живити. Приміром, для роботи холодильника і телевізора достатньо буде станції на 500-800 Вт. Однак для живлення більшої кількості пристроїв потрібна потужніша станція.

“Якщо ви хочете під’єднати квартиру, то краще брати із запасом, щоб витримала вся електрика”, — підкреслив Микита Козорог.

За словами фахівця, від розетки станція, як правило, заряджається за півтори години. Якщо немає світла, то станцію можна також зарядити від автомобіля. На це потрібно близько 9,5 годин. Деякі моделі також оснащені сонячними панелями і можуть заряджатися від сонця за той самий час, що й від розетки.

Стосовно часу роботи, Микита Козорог зазначив, що він залежить від моделі станції. Наприклад, зарядна станція на 500 Вт може забезпечити роботу холодильника на сім-вісім годин.

Нагадаємо, нардеп Олександр Федієнко повідомив, що скасування податкових і митних зборів на ввезення в Україну енергообладнання в рамках законопроєктів №11258 і №11259 не призведе до зниження цін на генератори та акумулятори в країні.

Ольга Степанова

Recent Posts

У небі залишаться тільки супутники Ілона Маска: Starlink відріже Землю від решти Всесвіту

Учені з Нідерландів стверджують, що радіохвилі від зростаючої мережі супутників Ілона Маска можуть назавжди закрити…

53 хв. ago

Швейцарія може запровадити платіжні картки для біженців

Парламент Швейцарії підтримав створення платіжної системи для прохачів притулку на основі спеціальних дебетових карток. Йдеться…

54 хв. ago

Механік назвав “ахіллесову п’яту” французьких автомобілів: чому краще про них забути

Існує серйозна проблема, з якою люди стикаються знову і знову, коли купують французькі автомобілі, пише Express, поділившись…

56 хв. ago

Ненависть зашкалює: у Львові ТЦКашники ногами мобілізували перехожого

Скандали з представниками ТЦК виникають у різних куточках України. Однак саме на Західній Україні вони "найяскравіші" і…

58 хв. ago

Нідерланди повернуть українських чоловіків призовного віку

Прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схоф пообіцяв знайти важелі, які допоможуть повернути додому військовозобов’язаних українських чоловіків Прем'єр-міністр Нідерландів…

60 хв. ago

Ізраїль 15 років готував таємну операцію з підриву пейджерів у Лівані

Ізраїль протягом 15 років планував та здійснював операцію з підриву пейджерів у Лівані. Для цього використовувалися…

1 годину ago