Купівля зарядної станції: фахівець розповів, на що варто звернути увагу

На тлі відключень світла в Україні користуються попитом зарядні станції, які можуть живити гаджети, побутову техніку і навіть котел. Про те, на що звернути увагу під час купівлі зарядної станції, розповів працівник магазину електроніки з Дніпропетровської області Микита Козорог порталу “Суспільне Дніпро”.

Як зазначає експерт, станції бувають від 200 ват до 7,5 кіловата. Вибирати потужність слід з урахуванням того, які прилади потрібно живити. Приміром, для роботи холодильника і телевізора достатньо буде станції на 500-800 Вт. Однак для живлення більшої кількості пристроїв потрібна потужніша станція.

“Якщо ви хочете під’єднати квартиру, то краще брати із запасом, щоб витримала вся електрика”, — підкреслив Микита Козорог.

За словами фахівця, від розетки станція, як правило, заряджається за півтори години. Якщо немає світла, то станцію можна також зарядити від автомобіля. На це потрібно близько 9,5 годин. Деякі моделі також оснащені сонячними панелями і можуть заряджатися від сонця за той самий час, що й від розетки.

Стосовно часу роботи, Микита Козорог зазначив, що він залежить від моделі станції. Наприклад, зарядна станція на 500 Вт може забезпечити роботу холодильника на сім-вісім годин.

Нагадаємо, нардеп Олександр Федієнко повідомив, що скасування податкових і митних зборів на ввезення в Україну енергообладнання в рамках законопроєктів №11258 і №11259 не призведе до зниження цін на генератори та акумулятори в країні.

Ольга Степанова

Recent Posts

Може не дожити до 70-річчя: у тяжкохворого Брюса Вілліса погіршився стан здоров’я

У знаменитого американського актора, зірки "Міцного горішка" Брюса Вілліса, в якого виявили лобно-скроневу деменцію, погіршився стан здоров'я.…

17 хв. ago

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм "Борис", який вже спричинив масштабні…

26 хв. ago

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

33 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

38 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

45 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

55 хв. ago