Заберуть не всіх: кого першими мобілізують з тих, хто оновив дані в ТЦК

В Україні станом на 17 липня свої дані у ТЦК оновили понад 4,6 мільйона людей. Усіх одразу мобілізувати не вийде, проте Міноборони і Генштаб не мають чітких критеріїв щодо того, кого саме братимуть в першу чергу.

Про це розповів речник Міноборони Дмитро Лазуткін в інтерв’ю NV. За його словами, це насамперед залежить від того, які фахівці зараз потрібні військовому керівництву та які навички є у військовозобов’язаних.

“Ці запити можуть змінюватися залежно від того, яка зброя надходить в Україну, яка ситуація на лінії бойового зіткнення. Тут немає чітких критеріїв, які раз і назавжди встановлені. Це залежатиме від багатьох чинників”, — сказав він.

За його словами, зараз армія має багато запитів на операторів БПЛА, оскільки війна стає все більш високотехнологічною, а на полі бою з’являється все більше роботизованих систем та безпілотників. З тієї ж причини багато запитів є на фахівців в IT-сфері.

“Останнім часом збільшилася кількість запитів на тилові спеціальності, як кухар чи діловод. Традиційно багато запитів на водіїв також потрібні механіки, стрілки та розвідники”, — додав він.

Крім того, Лазуткін зазначив, що насправді кількість військовослужбовців, які беруть участь у штурмових діях, не настільки висока, як заведено вважати. Це пов’язано з тим, що забезпечувати роботу бойового підрозділу на полі бою має багато людей, серед яких є ті, хто готує їжу, займається документами, проводить службові розслідування, підвозить снаряди тощо.

Ольга Степанова

Recent Posts

8-річна дівчинка викрала позашляховик батьків: її знайшли за 30 км від дому (відео)

У Бетфорді в штаті Огайо в США 8-річна дівчинка викрала позашляховик батьків і поїхала за…

27 секунд ago

Може не дожити до 70-річчя: у тяжкохворого Брюса Вілліса погіршився стан здоров’я

У знаменитого американського актора, зірки "Міцного горішка" Брюса Вілліса, в якого виявили лобно-скроневу деменцію, погіршився стан здоров'я.…

24 хв. ago

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм "Борис", який вже спричинив масштабні…

33 хв. ago

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

40 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

45 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

52 хв. ago