Від колекторів більше не втекти: боржників знаходитимуть по всій Україні

Борги українців тепер будуть доступні в електронному форматі. Державні виконавчі служби та приватні виконавці зможуть безперешкодно отримувати всю необхідну інформацію про переселенців, які мають заборгованість. Про це повідомляється у Telegram-каналі Міністерства соціальної політики України.

Міністерство соціальної політики та Міністерство юстиції України домовилися про обмін інформацією щодо ВПО та їхньої заборгованості. Завдяки цьому державні та приватні виконавці зможуть швидко отримувати необхідні відомості про переселенців з боргами в електронному форматі, не надсилаючи письмові запити до відомств.

Колектори. Фото: скриншот з відео

“Це дозволить державним та приватним виконавцям економити час та бюджетні кошти, оскільки їм більше не потрібно буде надсилати листи із запитами до Мінсоцполітики для уточнення інформації про боржників серед ВПО”, – йдеться у повідомленні Мінсоцполітики.

Мін’юст також надаватиме дані про заборгованість за аліментами. Ця інформація враховуватиметься при виплаті коштів для дітей боржників серед ВПО та тих, чиє місце перебування не встановлено.

“Мінсоцполітики зможе надсилати запити до Мін’юсту щодо боржників, отримуючи відомості про несплату аліментів. Це дозволить призначати та виплачувати державну тимчасову допомогу дітям, батьки яких ухиляються від сплати, не мають можливості утримувати дитину чи місце їхнього проживання невідоме”, – зазначили у Міністерстві соціальної політики.

Ольга Степанова

Recent Posts

Може не дожити до 70-річчя: у тяжкохворого Брюса Вілліса погіршився стан здоров’я

У знаменитого американського актора, зірки "Міцного горішка" Брюса Вілліса, в якого виявили лобно-скроневу деменцію, погіршився стан здоров'я.…

13 хв. ago

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм "Борис", який вже спричинив масштабні…

21 хв. ago

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

28 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

34 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

40 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

50 хв. ago