Вбивство Фаріон: у поліції розповіли цікаві факти про підозрюваного

У поліції наголошують, що вбивство колишньої депутатки і професорки Ірини Фаріон “готувалося не один день”. Наразі правоохоронці зброю не знайшли.

Про це заявив заступник голови Національної поліції Андрій Нєбитов після спілкування з підозрюваним В’ячеславом Зінченком в ефірі “Радіо Свобода”.

За його словами, “підозрюваний, який все це готував, придбав одяг і відстежував усі шляхи відходу”. Також він планував “сховати зброю”. До речі, її досі шукають.

“Я скажу так: людина не сама собі надумала. Ви знаєте, що він був учасником певних груп, на жаль, не дуже проукраїнсько спрямованих”. – каже Нєбитов.

Разом з тим він зауважив, що особисто спілкувався із Зінченком, а тому вважає, що підозрюваний є “людиною абсолютно проукраїнською”, “поважає Україну”, а його батько “воює в певній бригаді”.

“Він любить Україну. Йому здається, що він діяв правильно. Він вважає, що не треба розділяти українське суспільство. У нього були свої мотиви. Він обрав об’єкт нападу… щоб ця людина була максимально незахищена. Він би не зупинився, якби правоохоронні органи його не зупинили і не заарештували”, – заявив Андрій Нєбитов.

Нагадаємо, Фаріон померла у лікарні після того, як у неї стріляли ввечері 19 липня. Замах на вбивство Ірини Фаріон стався близько восьмої вечора, біля багатоквартирного будинку на вулиці Масарика, 3, у якому вона мешкає.

У Львові 26 липня суд обрав запобіжний захід підозрюваному. 18-річний мешканець міста Дніпро В’ячеслав Зінченко упродовж двох місяців перебуватиме під вартою в слідчому ізоляторі під час проведення досудового слідства.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

57 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

59 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

1 годину ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

1 годину ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

1 годину ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

1 годину ago