Шукають пів трильйона гривень на війну і працівників ТЦК, яких майже 100 тисяч – нардепка

Народна депутатка Мар’яна Безугла вважає, що озвучена потреба у пів трильйона гривень, яких бракує для фінансування Сил оборони до кінця 2024 року, є необгрунтованою.

Про це вона написала у своєму Telegram-каналі.

Нардепка зазначила, що додаткові кошти Кабінет міністрів шукатиме, зокрема, у платників податків, а відповідні законопроєкти Міністерства фінансів уже подані до Верховної Ради.

“Абсурд ситуації з плануванням полягає в тому, що ніхто в Міноборони і Кабміні не пробує оцінити, чи правильно, чи доцільно ЗСУ подали свою потребу і чи варто, наприклад, створювати нові небоєздатні “бригади-зомбі” замість поповнювати та посилювати існуюючі підрозділи, збільшувати штаби і тримати у війську непридатних. Створення однієї такої бригади коштує мінімум 20 млрд грн”, – наголосила вона.

Мар’яна Безугла дорікнула уряду за відсутність фахівців, які б оцінювали доцільність “безкінечного бажання Головкома ЗСУ та його Генштабу перетворити всю країну на піхоту”. 

“Тисячі “мертвих душ” у війську теж ніким не оцінюються. Тільки штат ТЦК та СП — майже сто тисяч (!) людей. Такий у нас демократичний цивільний контроль”, – підсумувала народна депутатка.

Нагадаємо, у травні 2024 року голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев повідомляв, що до кінця цього року на фінансування української армії потрібно додатково виділити щонайменше 300 млрд грн. Для цього доведеться підвищити як видаткову, так і дохідну частину бюджету.

Ольга Степанова

Recent Posts

Платять за комуналку та хліб: мати бере з малолітніх дітей гроші за оренду

Міллі, багатодітна мати, яка активно веде свою сторінку у TikTok, вирішила навчати своїх дітей фінансовій…

2 години ago

Будуть серйозні проблеми: юрист пояснив що буде з ухилянтами після в’язниці

В Україні в судовій практиці вже є випадки, коли ухилянтам за свідомий вибір не мобілізуватися…

2 години ago

На висоті 9000 метрів: пасажир під час турбулентності намагався вкрасти літак

Йти до своєї мрії – без сумніву, прекрасно. Однак потрібно розуміти, коли не час й…

2 години ago

Не зобов’яжуть мобілізуватися: категорії, які не забере ТЦК

Внесення змін до мобілізаційного законодавства України кардинально змінює правила призову для осіб з інвалідністю. Зокрема,…

2 години ago

Аргентина закликала міжнародний суд видати ордер на арешт президента Венесуели

Аргентина звернулася до Міжнародного кримінального суду з проханням видати ордер на арешт президента Венесуели Ніколаса Мадуро на тлі…

2 години ago

“Нісенітниця”: Шольц розніс бюрократів, які блокують працевлаштування біженців з України

Німецька бюрократія стоїть на заваді працевлаштуванню сотень тисяч українських біженців, які мають затребуваний на німецькому…

2 години ago