Повістки на вулицях ТЦК більше не видаватимуть – офіційне попередження від Міноборони

Міністерство оборони України більше не видаватиме повістки на вулицях після того, як громадяни оновлять свої військово-облікові дані, а порушники самостійно з’являться до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки або зареєструються в застосунку Резерв+. Про це повідомив речник Міноборони Дмитро Лазуткін в інтерв’ю New Voice..

“Виходячи з першопричин, можемо говорити, що коли всі оновлять свої дані військово-облікові, а порушники правил військового обліку самостійно з’являться у ТЦК, або зареєструються у застосунку Резерв+, то, відповідно, такої потреби не буде”, – зазначив він.

За словами Лазуткіна, у ТЦК і СП є база, і якщо вони розуміють, куди звертатися до військовозобов’язаного, то, відповідно, їм не треба виходити його шукати. 

“Повірте, вони від цього не отримують задоволення. Я принаймні в цьому переконаний. Уявіть собі, який це величезний стрес для тих людей, які повернулися з зони бойових дій, які, можливо, мають поранення, які брали участь в боях, які втрачали своїх друзів, знайомих. Зараз вони йдуть до людей, яких вони захищали, і замість того, щоб отримувати повагу, вони часто отримують дуже неприємні, образливі вислови і відповідне ставлення. Це дуже несправедливо для тих людей, які пройшли бої, котрі були у 2022−2023 роках”, – пояснив речник Міноборони.

Як ТЦК працюють після 16 липня

Як повідомляв УНІАН, днями начальник Дарницького районного ТЦК і СП у Києві Володимир Новосядлий розповів про роботу після 16 липня, коли закінчився термін оновлення військово-облікових даних.

“Після 16 числа ми виконуємо свою роботу так, як виконували її до цього… Проведення мобілізації під час дії воєнного стану – це пріоритетне завдання для нас. Звичайно, у певних розмірах і певних кількостях. Тому ті завдання, які на нас покладають, – ми і реалізуємо”, – зазначив він в інтерв’ю сайту “Вечірній Київ”.

За його словами, облік вівся, ведеться і буде вестися: “Не потрібно, на мою думку, розділяти тих, хто оновив дані, і тих, хто не оновив. Ми будемо працювати за двома категоріями. І будемо займатися своєю повсякденною роботою. Усі ці процедури та алгоритми прописані в 560-й постанові “Про затвердження Порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період”. Усе за законом”.

Ольга Степанова

Recent Posts

Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати

В Україні триває процес загальної мобілізації, під час якого територіальні центри комплектування активно розсилають повістки…

5 хв. ago

На замітку господиням: 3 помилки, які зіпсують пасту карбонара

Під час приготування пасти карбонари чи болоньєзе можна допустити деякі помилки, які зіпсують смак страви.…

15 хв. ago

ЄС закликав виконати ордери на арешт Путіна

Євросоюз закликав усі держави, які ратифікували Римський статут, виконувати свої зобов'язання. Зокрема йдеться про арешт…

28 хв. ago

Чи може ТЦК передати повістку через родичів: юрист дав пояснення

Військовослужбовці ТЦК не можуть передати повістку військовозобов'язаному через родичів. Якщо це сталося, то документ не…

43 хв. ago

Експерти пояснили небажання Путіна оголошувати нову хвилю мобілізації

Росія наразі не планує оголошення нової хвилі мобілізації в короткостроковій або середньостроковій перспективі, оскільки президент…

43 хв. ago

Стало відомо, хто може отримати пенсію загиблого військового

Попри війну, українці продовжують отримувати пенсії та соціальні виплати. В Україні існує декілька видів пенсії,…

55 хв. ago