Повістки на вулицях ТЦК більше не видаватимуть – офіційне попередження від Міноборони

Міністерство оборони України більше не видаватиме повістки на вулицях після того, як громадяни оновлять свої військово-облікові дані, а порушники самостійно з’являться до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки або зареєструються в застосунку Резерв+. Про це повідомив речник Міноборони Дмитро Лазуткін в інтерв’ю New Voice..

“Виходячи з першопричин, можемо говорити, що коли всі оновлять свої дані військово-облікові, а порушники правил військового обліку самостійно з’являться у ТЦК, або зареєструються у застосунку Резерв+, то, відповідно, такої потреби не буде”, – зазначив він.

За словами Лазуткіна, у ТЦК і СП є база, і якщо вони розуміють, куди звертатися до військовозобов’язаного, то, відповідно, їм не треба виходити його шукати. 

“Повірте, вони від цього не отримують задоволення. Я принаймні в цьому переконаний. Уявіть собі, який це величезний стрес для тих людей, які повернулися з зони бойових дій, які, можливо, мають поранення, які брали участь в боях, які втрачали своїх друзів, знайомих. Зараз вони йдуть до людей, яких вони захищали, і замість того, щоб отримувати повагу, вони часто отримують дуже неприємні, образливі вислови і відповідне ставлення. Це дуже несправедливо для тих людей, які пройшли бої, котрі були у 2022−2023 роках”, – пояснив речник Міноборони.

Як ТЦК працюють після 16 липня

Як повідомляв УНІАН, днями начальник Дарницького районного ТЦК і СП у Києві Володимир Новосядлий розповів про роботу після 16 липня, коли закінчився термін оновлення військово-облікових даних.

“Після 16 числа ми виконуємо свою роботу так, як виконували її до цього… Проведення мобілізації під час дії воєнного стану – це пріоритетне завдання для нас. Звичайно, у певних розмірах і певних кількостях. Тому ті завдання, які на нас покладають, – ми і реалізуємо”, – зазначив він в інтерв’ю сайту “Вечірній Київ”.

За його словами, облік вівся, ведеться і буде вестися: “Не потрібно, на мою думку, розділяти тих, хто оновив дані, і тих, хто не оновив. Ми будемо працювати за двома категоріями. І будемо займатися своєю повсякденною роботою. Усі ці процедури та алгоритми прописані в 560-й постанові “Про затвердження Порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період”. Усе за законом”.

Ольга Степанова

Recent Posts

66-річний мільярдер назвав одну рису, яка необхідна для досягнення успіху

66-річний мільярдер Джей Чаудрі домігся успіху ще в 90-ті. Його статки оцінюють у 9,5 мільярда доларів Видання CNBC пише,…

9 хв. ago

Столичний поліцейський живе у пентхаусі тещі, яка за життя заробила 100 грн – розслідування

Заступник начальника Головного управління Нацполіції Києва Тарас Полієнко живе у дворівневих апартаментах тещі на 220…

18 хв. ago

Шахрайська схема з залізничними квитками: УЗ попередила про наслідки для покупців

"Укрзалізниця" виявила, що під час купівлі квитків на популярні рейси спекулянти пробують обійти ідентифікацію покупця через…

30 хв. ago

Користувачі Apple масово скаржаться на iOS 18: як оновлення “вбиває” iPhone

Користувачі iPhone масово скаржаться на проблеми зі смартфонами – швидко розряджається батарея. Ця проблема з'явилась…

39 хв. ago

Обмежено придатних українців до 25 років не братимуть до війська: що буде з уже мобілізованими

В Україні припинять мобілізацію обмежено придатних чоловіків віком до 25 років. Відповідний указ видасть Міністерство…

48 хв. ago

“Він просто геній”: пілот-віртуоз посадив літак лише з одним робочим колесом в шасі (відео)

Пілот-віртуоз здійснив "хрестоматійну" аварійну посадку на одному колесі. На драматичних кадрах можна побачити, як літак…

57 хв. ago